Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑιγαίο - Σάμος: Δύο νεκρά παιδιά από πτώση τοίχου, νέος μετασεισμός

Αιγαίο – Σάμος: Δύο νεκρά παιδιά από πτώση τοίχου, νέος μετασεισμός

|

Νεκρά δύο 17χρονα παιδιά από κατάρρευση τοίχου στη Σάμο – Πριν από λίγο και νέος μετασεισμός (5.0 R)

Δυο νεκρούς από τον φονικό -όπως εξελίχθηκε- σεισμό που ταρακούνησε τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής, μετράει η χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, δυο παιδιά καταπλακώθηκαν μετά από κατάρρευση τοίχου στο νησί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Πρόκειται για δύο μαθητές Λυκείου, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που επέστρεφαν από το σχολείο τους στο Βαθύ της Σάμου. Τα δύο παιδιά περπατούσαν λίγη ώρα μετά το σεισμό σε μικρό στενό. Πέρασαν δίπλα από ετοιμόρροπο τοίχο, ο οποίος κατέρρευσε πάνω τους.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν για τον απεγκλωβισμό τους και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανασυρθεί νεκρά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς που αναζητούσαν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, έκαναν όλη τη διαδρομή που οι δύο μαθητές έκαναν καθημερινά για να τα εντοπίσουν. Όταν είδαν τα χαλάσματα, ειδοποιήσαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Για τουλάχιστον 10 τραυματίες στη Σάμο εξαιτίας του σεισμού κάνουν λόγο όλες οι πληροφορίες. Παράλληλα, υπάρχουν ζημιές σε κάποια κτίρια, μεταξύ αυτών και στη Μητρόπολη του Καρλοβασίου.

Ζημιές σημειώθηκαν τόσο από την ισχυρότατη δόνηση, όσο και από τα τέσσερα μικρά τσουνάμι που καταγράφηκαν. Δεκάδες είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες από τις οποίες αρκετά ισχυρές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδοποίηση προς τους κατοίκους να μείνουν μακριά από ετοιμόρροπα κτίρια.

metaseismos-samos-xartis.jpg

Και μετασεισεσμοί

Και όπως είναι αναμενόμενο, μετά από έναν σεισμό, έχουμε τους μετασεισμούς… Μεγέθους 5,0 αθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:14 ώρα Ελλάδας ανοιχτά της Σάμου αναστατώνοντας για ακόμη μία φορά τους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο νέος μετασεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, 11 χλμ. βορείως της Σάμου. Κατά την ίδια πηγή, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 17:19, σημειώθηκε άλλος ένας μετασεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται βόρεια βορειονατολικά της Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ είχε σημειωθεί στις 13:51 ώρα Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, 17 χλμ. με τα γνωστά έως τώρα αποτελέσματα

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα cnn.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.