Αιγαίο - Τήλος: Σεισμός στα 4,6 Ρίχτερ

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης και σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από την Τήλο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Τήλου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Και ένα λεπτό αργότερα (!!!) μία ακόμη ανάλογου μεγέθους..   Είχε επίκεντρο 22 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Νισύρου και εστιακό βάθος 7,7 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι πρωινές ώρες Τρίτης 22ης Ιουνίου ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών), είχε σημειωθεί στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων, κοντά σε Νίσυρο και Τήλο.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική (!!!) ενώ στα γειτονικά νησιά (Κως και Ρόδος) η αίσθηση ήταν πιο έντονη αλλά και στα παράλια της Μικράς Ασίας. 

Ακολούθησε και μετασεισμός εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην 01.21, 24 χλμ νοτιοδυτικά της Τήλου. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χλμ.

Το πρωί της Δευτέρας είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 21 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Τήλου.

seismos-4-6-richter-stin-tilo0

Φωτ. gein.noa.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News