Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη: Η μεγάλη .. απόδραση με το "Andros Jet"

Εάν έχετε δει τους ... ήρωες της Σαμοθράκης, τότε έχετε μία ιδέα από αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο πανέμορφο νησί, που βρίσκεται στο θρακικό πέλαγος και απέναντι σχεδόν από την Αλεξανδρούπολη... Επτά ημέρες χωρίς πλοίο, όλα έχουν ανατραπεί και τα πλοία έρχονται και φεύγουν, είτε χωρίς να μπορούν να δέσουν στο λιμάνι ή να φεύγουν χωρίς επιβάτες... Αλλαλούμ, χωρίς προηγούμενο... Και μετά ήρθε το Andros jet και αναμένεται από σήμερα να μπει μία τάξη, με το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να μεταφέρει πολλά αυτοκίνητα... 

Χθες όμως ήταν η κορύφωση του προβληματος... Ο λόγος; Το οχηματαγωγό πλοίο «Anax»,  έφτασε χθες στην Σαμοθράκη με σκοπό να απεγκλωβίσει τα δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο νησί μετά από τον πολυήμερο αποκλεισμό. Και όντως έκανε τα πρώτα δύο δρομολόγια, ένα το πρωί και ένα στις 16:00 το απόγευμα.

Στο τελευταίο δρομολόγιο αργά το απόγευμα, κάποιοι επιβάτες που βρίσκονται στο λιμάνι της Σαμοθράκης περιμένοντας το Andros Jet εκμεταλλευόμενοι το black out στο λιμάνι της Καμαριώτισσας,  επιχείρησαν να ανέβουν στο  οχηματαγωγό πλοίο «Anax» παρά τις αντίθετες εντολές του καπετάνιου. Τότε ξέσπασε ένας άγριος καβγας μεταξύ μελών του πληρώματος του anax και ορισμένων επιβατών, με αποτέλεσμα το anax να αναχωρήσει παρατώντας τους πάντες σύξυλους, έχοντας φορτώσει μόνο 15 ΙΧ.

Επιβάτες καταγγέλλουν στο empisteutiko.gr οτι το πλήρωμα του πλοίου τους έσπρωξε από τον καταπέλτη του πλοίου με κίνδυνο της ζωής τους. Πάνω στον καταπέλτη βρισκόταν και ένας άνδρας του λιμενικού σώματος που πήδηξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Άτομο πάνω στο πλοίο έκανες άσεμνες και προκλητικές χειρονομίες προς το συγκεντρωμένο πλήθος με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή από αντικείμενα.

Και μετά ήρθε το ... Andros Jet. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και άμεσα ξεκίνησε να επιβιβάζει κόσμο αλλά και Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκειμένου να ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι από το λιμάνι της Καμαριώτισσας προς την Αλεξανδρούπολη. Αρχικά δημιουργήθηκε σύγχυση για το πού θα εκδίδονταν τα εισιτήρια για να επιβιβαστούν οι πολίτες στο Andros Jet και τελικά χρειάστηκε να σχηματιστεί ουρά ακριβώς μπροστά στο πλοίο για να γίνει αμέσως και η επιβίβαση. 

Τα έκτακτα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον δρομολόγια, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

Η κίνηση αυτή της SEAJETS είναι στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς πρώτα για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες επισκέπτες και ξένους τουρίστες χωρίς να υπολογίσει το κόστος. Να σημειωθεί πως τα έξοδα μεταφοράς του πλοίου από τις νότιες Κυκλάδες στην Σαμοθράκη σε συνδυασμό με τα έξοδα των δρομολογίων, της παραμονής του πλοίου και του πληρώματος δεν δύναται να καλυφθούν από τα αναμενόμενα έσοδα.