Αμοργός: Ακυβερνησία σκάφους λόγω έλλειψης καυσίμων

Αμοργός - Κατάπολα

Αμοργός... Και ενημέρωση του Λιμενικού Σταθμού στα Κατάπολα για ακυβερνησία σκάφους αναψυχής έξω από τη Νικουριά... Αντίδραση άμεση με την έλευση και ιδιωτικών σκαφών που ρυμούλκησαν το σκάφος στην Αιγιάλη με τους δύο επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε βλάβη στη μηχανή του σκάφους με σημαία Πολωνίας και απαγορεύτηκε ο απόπλους του... 

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Καταπόλων Αμοργού, για την ακυβερνησία του Ι/Δ - Α/Ψ σκάφους ''LITTLE CHIEF'' σημαίας Πολωνίας λόγω έλλειψης καυσίμων, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,81ν.μ. βορειοδυτικά ν. Νικουριά Αμοργού.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π - Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ'' Σ.Ν. 161 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και το Ε/Ρ - Α/Ψ ''ΔΙΟΝΥΣΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ'' Τ.Π. 1596 Ι', το οποίο εντόπισε το Ι/Δ - Α/Ψ σκάφος και το ρυμούλκησε στον λιμένα Αιγιάλης Αμοργού, όπου κατέπλευσε ασφαλώς, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, κατόπιν εφοδιασμού του εν λόγω σκάφους με καύσιμα, διαπιστώθηκε βλάβη στη μηχανή του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LITTLE CHIEF'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News