Αμοργός: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο έξω από τα Κατάπολα

ιστιοφόρο - Αμοργός

Απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου και στη Λιμενική Αρχή Αμοργού έχουμε μίνι συναγερμό. Ο λόγος; Η ενημέρωση ότι έξω από τα Κατάπολα βρίσκεται ακυβέρνητο ιστιοφόρο με δύο επιβάτες... Οπως ήταν λογικό είχαμε άμεση αντίδραση... Με την αρωγή ιδιωτικού σκάφους, το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι και ξεκίνησε η διαδικασία για την αποκατάσταση βλάβης ενώ είχαμε και έλεγχο όσον αφορά τυχόν διαρροή καυσίμων και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης...

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναφέρει:

"Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αμοργού, για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ''FLORA'' σημαίας Κροατίας με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δύο ν.μ. έξω από το λιμένα του όρμου Καταπόλων.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''CINDERELLA'' Ν.Π. 12101 στο λιμένα Καταπόλων, όπου προσέδεσε με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και  δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
Από τη Λιμενική Αρχή Αμοργού απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''FLORA''  μέχρι  την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News