Αμοργός - Covid 19: Εντοπισμός θετικών κρουσμάτων, αναμονή για αποτέλεσμα μοριακού τεστ

Η Αμοργός είναι ένα από τα νησιά που έως τώρα δεν είχε θετικό κρούσμα κορωνοϊού και μάλιστα το διαφημίζει ως ένα από τα ελάχιστα νησιά στο Νότιο Αιγαίο που δεν άνοιξε η πόρτα εισόδου στην πανδημία... Οι συστάσεις από Δήμο και Κέντρο Υγείας προφανώς λειτούργησαν έως τώρα, όμως από χθες υπάρχει εγρήγορση καθότι εντοπίστηκε κρούσμα σε οικογένεια της Αιγιάλης μέσω rapid test και μετά από ενημέρωση για συμπτώματα κορωνοϊού... Αμεσα από το κέντρο υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έγινε ιχνηλάτηση επαφών χωρίς όμως άλλο θετικό αποτέλσμα..  Τα μέλη της οικογένειας και οι στενές επαφές είναι σε κατοίκον περιορισμό και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων... 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού αναφέρει: 

"Σας ενημερώνουμε ότι το βράδυ της 6ης Μαΐου 2021 προσήλθαν στο ΚΥ Αμοργού μέλη οικογένειας κατοίκων του νησιού με συμπτώματα κορωνοϊού τα οποία και βρέθηκαν θετικά στα rapid test που υποβλήθηκαν. Κατά την διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους χωρίς να βρεθούν άλλα θετικά και σήμερα το πρωί στάλθηκε το σύνολο των δειγμάτων για μοριακή εξέταση. Στην οικογένεια και τις επαφές έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για κάτοικόν περιορισμό.

Συστήνουμε στους κατοίκους του νησιού που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική συμφόρεση και σε όσους θεωρούν ότι έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα να επικοινωνούν με το ΚΥ Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071207.

Επιβάλλεται από όλους η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας: χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών.

Στο ΚΥ Αμοργού διενεργούνται καθημερινά προληπτικοί έλεγχοι με δωρεάν rapid test κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα 7 Μαΐου 2021 ολοκληρώνεται η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας για εμβολιασμό στον εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Αμοργού για όσους δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία όσοι δεν δηλώσουν μέχρι σήμερα θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο για να εμβολιαστούν στο μέλλον. Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στον Δήμο Αμοργού στο 2285360221.

Επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας γίνεται μόνο μέσα από τα Δελτία του Δήμου Αμοργού σε συνεργασία με το ΚΥ Αμοργού".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News