Αμοργός: Λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης και προσοχή στη χρήση νερού (video)

Η χρονιά που διανύουμε είναι από τις πλέον δύσκολες όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα.. Και έχει να κάνει με την απουσία βροχοπτώσεων. Θέλετε παράδειγμα; Στην Αμοργό για το 2021 έχει πέσει βροχόπτωση της τάξης των 76 χιλιοστών (τελευταία καλή βροχή τον Φεβρουάριο ήτοι άνω των 10 χιλιοστών για ένα μήνα) ενώ πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε βρέξει σε ποσοστό της τάξης των 251 χιλιοστών. Κάτι που σημαίνει; Μείωση στο ένα τρίτο... Πολύ δεν είναι; Ειδικά που ελέω της πανδημίας, φέτος το καλοκαίρι μοιάζει να είναι σε κίνηση ανάλογο του 2019 και η επισκεψιμότητα στην Αμοργό έχει χτυπήσει κόκκινο... 

Τι κάνει ο δήμος Αμοργού; Πριν από δύο ημέρες κυκλοφόρησε ένα βιντεάκι που ενημερώνει για την ορθή και χρηστή χρήση του πόσιμου νερού... 

Ενώ από τη Παρασκευή είναι στον ... άερα και νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Αιγιάλη. Κι όπως διαβάζουμε " από την Παρασκευή 30-7-2021 ξεκίνησε η λειτουργία της νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Αιγιάλη Αμοργού. Η δυναμικότητα της νέας μονάδας είναι 600 μ3/ημέρα και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μονάδα εξασφαλίζονται 1050 μ3/ημέρα πόσιμου νερού για την περιοχή της Αιγιάλης, τα οποία υπερκαλύπτουν τις υδρευτικές ανάγκες της περιοχής.Λύνεται έτσι πλήρως ένα χρόνιο πρόβλημα της Αιγιάλης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την χρηματοδότηση τόσο της παλιάς μονάδας όσο και της νέας. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση των έργων.

Και σε σχόλιο σχετικά με τη Χώρα της Αμοργού, ο Λευτέρης Καραϊσκος, Δήμαρχος Αμοργού σημειώνει " τη Δευτέρα θα δοκιμαστεί η αφαλάτωση των Καταπόλων που θα καλύψει και την Χώρα" 

Μακάρι να πάνε όλα καλά... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News