Αμοργός: Το μήνυμα του Δήμου για το "πράσινο" με έμφαση στην επαγρύπνηση

Η Τρίτη 27 Οκτωβρίου χαρακτηρίστηκε ως ιστορική ημέρα... Ο κορωνοϊός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του καθότι καταγράφηκαν 1259 νέα κρούσματα... Ομως, είχαμε και τις ανακοινώσεις σχετικά με τις αλλαγές στα επίπεδα ασφαλείας αρκετών περιοχών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Και η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου έσπασε.... Επηρεάστηκε άμεσα...

 

Η Νάξος ως νησί πηγαίνει στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί, αυξημένης επιτήρησης) από τη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου... Και η Αμοργός γίνεται το πρώτο νησί που ...αυτονομείται... Κάτι που σημαίνει ότι έπιασαν τόπο οι σωστές και δίκαιες διαμαρτυρίες του Δημάρχου Αμοργού κου Καραϊσκου...

Και είπε χθες το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς: “Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν”.

Και λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από το Δήμο Αμοργού... 

"Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση των 18:00, «Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2 (Κίτρινο), στο Επίπεδο 1 (Πράσινο).»

Πρόκειται για μια αισιόδοξη εξέλιξη, αποτέλεσμα της υπεύθυνης στάσης όλων των Αμοργιανών αλλά και της δυναμικής διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τη δίκαιη αντιμετώπιση του νησιού μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας σε σημεία συγχρωτισμού, η υγιεινή και η ασφάλεια στις μετακινήσεις έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής θετικά αποτέλεσμα.

Όμως, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μία καλή επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Ο μοναδικός δρόμος είναι η επαγρύπνηση και όχι ο εφησυχασμός σε ένα νησί που έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με ορθό τρόπο.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι έχουν επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά, να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συμβουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων και να είναι προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους εκτός Αμοργού.

Μια ενδεχόμενη εμφάνιση κρουσμάτων, θα σημάνει αλλαγή του επιπέδου επικινδυνότητας και αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Αμοργού.

Πρέπει να διαφυλάξουμε ότι με κόπο, αγωνία και στερήσεις έχουμε κερδίσει. Να παραμείνουμε υγιείς και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με υπευθυνότητα και αλληλοσεβασμό".

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News