Αμοργός: Ο εμβολιασμός των 60 πρώτων κατοίκων και η επόμενη ημέρα

"Ξέρετε... στην Αμοργό, οι γηραιότεροι περιμένουν πολλές φορές ένα μεγάλο γεγονός για να μετακινηθούν στα μακρινά χωριά του νησιού! Της Αναλήψεως, στην Αγιά Παρασκευή, της Παναγίας ή σε ένα γάμο κάποιου κοινού συγγενή! Σήμερα ήταν μέρα χαράς , ίσως όχι το πιο ευχάριστο γεγονός ,αλλά αρκετά σημαντικό για να βρεθούν οι άνω των 60 στο κέντρο του νησιού, στο εμβολιαστικό κέντρο Αμοργού! Χωραΐτες, Καταπολιανοί, Κατωμερίτες και Γιαλίτες χαμογελούσαν με τα μάτια και κάτω από τη μάσκα προσπαθούσαν να πουν τα νέα τους!

Ένα χρόνο τώρα προσέχουν, δεν συναντήθηκαν, σήμερα έκαναν ένα βήμα μπροστά! Ένα βήμα με υπευθυνότητα ! Ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία! Απόψε φοβάμαι λιγότερο για το δικό μου εμβόλιο! Respect στο προσωπικό του ΚΥ Αμοργού που η πρώτη μέρα εμβολιασμού διεξήχθη τόσο σωστά, respect στους άνω των 60 που ήταν τυπικοί  στην ώρα τους κ δε χάθηκε ούτε μια δόση, respect στην ΕΔΟΚ Αμοργού που είναι πάντα δίπλα μας! Εύχομαι .. καλά τελειώματα .. που λέμε κ στο νησί!" 

Αυτό αναφέρει η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, Ιωάννα Συνοδινού, με αφορμή τους πρώτους εμβολιασμούς στην Αμοργό, ενώ σήμερα στα πλαίσια της αρωγής στους μαθητές του Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Κέντρου Υγείας έδωσαν χείρα βοηθείας για τη διενέργεια self tests...  Είχαν πάντως και τα τυχερά τους τα μέλη του Κέντρου Υγείας καθότι έφτασαν και ενισχύσεις.. Γλυκά από γνωστό ζαχαροπλαστείο της Αμοργού 

Και όπως διαβάζουμε στο σχετικο δελτίο ενημέρωσης μέσα από το Δήμο Αμοργού...  

"Με τον εμβολιασμό 60 κατοίκων άνω των 60 ετών ξεκίνησε στο Κέντρο Υγείας Αμοργού το Σάββατο 10 Απριλίου η «Επιχείρηση Ελευθερίας»,  ο εμβολιασμός κατά του covid-19 για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.  Η διαδικασία κύλησε ομαλά, ενώ διάχυτο ήταν το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τους εμβολιασμένους.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε : «Η Αμοργός από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας λειτούργησε ιδανικά στο τομέα αντιμετώπισης της διασποράς της και φροντίσαμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τον ιό μακριά από τα σπίτια μας. Με την ίδια γνώση και το σωστό σχεδιασμό είμασταν πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε και στο επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού των κατοίκων της Αμοργού. Η συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι μια πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς. Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων σε ηλικία και γνώση συμπολιτών μας εμβολιαζόμαστε για να σώσουμε τη ζωή μας και να βοηθήσουμε στο οριστικό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας. Συνεχίζουμε παράλληλα να τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Με την αφοσίωση και την συνέπεια των υγειονομικών μας κερδίσαμε σήμερα μία μεγάλη μάχη, αλλά σε αυτό που πρέπει να βγούμε νικητές είναι ο πόλεμος με τον ιό, και θα βγούμε»

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πόπη Δεσποτίδη δήλωσε:« Ένα μεγάλο βήμα για να επιστρέψουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα έγινε. Από την αισιοδοξία και το χαμόγελο των συμπολιτών μας που εμβολιάστηκαν πρέπει να αντλήσουμε τη δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια καταπολέμησης του covid19. Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας  ,στον κ. Κωνσταντινο Μπουρνάκα – επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας και την γενική ιατρό μας κ.Κιοσσε Αναστασία  για τη σωστή οργάνωση της διαδικασίας και την Ε.Δ.Ο.Κ Αμοργού που βρίσκεται πάντα δίπλα στο Κέντρο Υγείας Αμοργού.Καλή συνέχεια στην διαδικασία του εμβολιασμού.

«Είμαι συγκινημένη  για τον σωστό σχεδιασμό από μεριάς του Κέντρου Υγείας της διεξαγωγής της πρώτης μέρας του εμβολιασμού στο νησί ,για τον    επαγγελματισμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  και για την καλή διάθεση και προσέλευση των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών! Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία. Θερμά συγχαρητήρια στον επιστημονικά υπεύθυνο .κ.Μπουρνάκα. Συνεχίζουμε » δήλωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αμοργού, Ιωάννα Συνοδινού.

Υπενθυμίζουμε πως συνεχίζεται έως και την 15η Απριλίου 2021 στα φαρμακεία του Αμοργού η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 18 – 59 ετών και συμπληρωματικής λίστας για τους άνω των 60 ετών που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στην πρώτη  φάση. Όταν συμπληρωθούν οι σχετικές λίστες θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία που θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News