Αμοργός: Ο Λεονταρίτης έδωσε και είδηση: δεν έδεσε το "Aqua Jewel" στην Αιγιάλη

Όλα τα βλέμματα των Κυκλάδων πέφτουν από σήμερα στην Αμοργό. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι γιορτάζει αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδας του νησιού… Και όλοι σχεδόν οι αιρετοί των Κυκλάδων ταξίδεψαν (παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες) στην γειτονική Αμοργό ώστε να παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών και Έπαρχος ΠΕ Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης.

Κι εκτός από τα θρησκευτικά τους καθήκνοντα, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχο του νησιού Νικόλαο Φωστιέρη προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων, τα οποία έχουν προγραμματιστεί από κοινού με την Περιφέρεια, όπως η ανάπλαση της πλατείας στην Αιγιάλη, η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στα Κατάπολα καθώς και οι παρεμβάσεις συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε την άριστη σχέση που έχουν οι αιρετοί των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου.

Όμως, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, ο κος Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να μας δώσει και μία έξτρα είδηση. Από το μπαλκόνι του δωματίου του σε γνωστό ξενοδοχείο της Αιγιάλης είδε την αγωνιώδη προσπάθεια του καπετάνιου και των μελών του Aqua Jewel όπως προσεγγίσουν το λιμάνι της Αιγιάλης, αλλά εις μάτην. Με τα επτά μποφόρ και τη συνεχή βροχή, η προσέγγιση αποδείχτηκε αδύνατη και το πλοίο έφυγε χωρίς να πιάσει το δεύτερο λιμάνι της Αμοργού…