Αμοργός: Οι Αμοργιανοί δείχνουν το φιλόξενο, ανθρώπινο πρόσωπό τους

Με ανοιχτή της επιστολή, η Επιτροπή Ενταξης Μεταναστών του Δήμου Αμοργού (σ.σ. βάση Νόμου πρέπει να υπάρχει ανάλογη Επιτροπή σε όλους τους Δήμους), στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Αλβανίας που δοκιμάζεται από την περασμένη Δευτέρα λόγω του εγκέλαδου... Τίτλος της επιστολής "Ο Εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσης" και όπως τονίζεται " Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, ανεξαρτήτου καταγωγής, μαζί ζούμε, μαζί χαιρόμαστε και συμπαραστεκόμαστε με αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές του καθένα, αποδεικνύοντας στην καθημερινότητα μας ότι δεν είναι «κακό χωρίο, τα λίγα σπίτια.»

Ας δούμε τι αναφέρει στην επιστολή που υπάρχει στην σελίδα του Δήμου Αμοργού και αναρτήθηκε σήμερα... "Ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών στην Αμοργό είναι αλβανικής καταγωγής. Στο αραιοκατοικημένο νησί μας συνυπάρχουμε και μοιραζόμαστε χαρές και λύπες.

Η Δημοτική Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμοργού  εκφράζει την αλληλεγγύη  της στον αλβανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό, αλλά και τη συμπαράσταση της στον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του.

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, ανεξαρτήτου καταγωγής, μαζί ζούμε, μαζί χαιρόμαστε και συμπαραστεκόμαστε με αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές του καθένα, αποδεικνύοντας στην καθημερινότητα μας ότι δεν είναι «κακό χωρίο, τα λίγα σπίτια.»

Δεδομένου ότι και η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, πρέπει να έχουμε και την  απαιτούμενη παιδεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τις συνέπειες ενός σεισμού. Σημειώνουμε ότι στο νησί μας υπάρχει η ΕΔΟΚ κι όποιος θέλει μπορεί να εκπαιδευτεί δωρεάν προκειμένου να αντιμετωπίσει με γνώση και σοβαρότητα κρίσιμες καταστάσεις όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α.

Ο εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει λοιπόν όλοι και στην Αμοργό να είμαστε προετοιμασμένοι.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς των θυμάτων, σημειώνοντας ότι ευτυχώς κανένας σεισμός δεν θα μπορέσει να γκρεμίσει ποτέ την ανθρωπιά της αμοργιανής κοινωνίας!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News