Αναχώρησε από τη Πάρο η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Ένα από σημαντικότερα και ιστορικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου, υποδέχεται σε λίγη ώρα (17:30) ο Πειραιάς…. Ιστορική ημέρα για ολόκληρο τον Πειραιά η σημερινή Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Η Παναγία Εκατονταπυλιανή, για 2η φορά στη μακραίωνη ιστορία της, ''αφήνει'' το νησί της Πάρου και μεταφέρεται για 12 ημέρες στο Μεγάλο Λιμάνι της χώρας. Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη φορά που η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Πάρου ''ταξίδεψε'' εκτός Πάρου, ήταν τη δεκαετία του '90, όταν και ταξίδεψε στη Βόρεια Ελλάδα, όταν έβραζε το θέμα του Μακεδονικού, προκειμένου να στηρίξει ποικιλοτρόπως τους Έλληνες της Βορείου Ελλάδας.

Η θαυματουργός εικόνα αναχώρησε το πρωί της Κυριακής από τη Πάρο και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πύλη Ε3 στις 17:30 (μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου-στα καράβια της Κρήτης), με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και τιμές Αρχηγού Κράτους.

Θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές καθώς εισέρχεται στο Λιμάνι Πειραιά η Εικόνα της Παναγίας, όπως επίσης κατά τη μεταφορά της στη γη του Πειραιά, όπου και θα τελεστεί η πρώτη Δοξολογία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Πειραιά και Παροναξίας κ.κ. Σεραφείμ και Καλλινίκου αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, η εικόνα θα τοποθετηθεί σε όχημα της Πυροσβεστικής και ακολουθώντας πορείας 1.300 μέτρων, συνοδευόμενη από πλήθος κλήρου και λαού, θα φτάσει στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά, όπου και παραμείνει για 12 ημέρες έως και την 27η του Οκτώβρη.

Οι μπάντες του Ναυτικού, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής θα συνοδεύουν την πομπή από το Λιμάνι έως τον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Τροχαία Πειραιά, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρος Λάσκος, έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά τόσο στην υποδοχή και Λιτάνευση της Εικόνας όσο και στην κυκλοφορία των ΙΧ στους γύρω δρόμους. Η Ασφάλεια Πειραιά έχει αναλάβει την 24ωρη φύλαξη της Θαυματουργής Εικόνας του Πειραιά με άνδρες που θα φορούν πολιτικά ρούχα και διασφαλίζουν την ακεραιότητα του προσκυνήματος.

Επίσης, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες γύρω από το Ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιά, σημαντικά προσκυνήματα έχουν προσέλθει στον Πειραιά προς ωφέλεια των πιστών, όπως η εικόνα της Παναγίας Έλωνας κλπ.

Όμως, φέτος ο πήχης μπήκε στο πιο ψηλό σημείο, καθώς η Παναγία Εκατονταπυλιανή είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως.

Τόσο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου όσο και οι πιστοί της Ενορίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιστορικές στιγμές που θα ζήσει η ενορία του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελούνται:

7:00 - 9:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00μ.μ. Ιερά Παράκλησις

6:00μ.μ. Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου και Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο

7.00μ.μ. Επίκαιρη πνευματική ομιλία από προσκεκλημένους ομιλητές

9:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Ευχαριστούμε για τις Φωτογραφίες την ιστοσελίδα [email protected] και την ιστοσελίδα στα socail media του Σταμάτη Καπίρη