Ανασύρθηκε νεκρή γυναίκα από τα ερείπια στη Λέσβο

Νεκρή ανασύρθηκε στις 20:20 το βράδυ της Δευτέρας μία εγκλωβισμένη 43 ετών, η Ελένη Πετιναριά Βαλελή, μητέρα δύο παιδιών, από τα ερείπια του σπιτιού της που κατέρρευσε με τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Βρίσα.

Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούσαν εκεί από τις 15.30 μετά το μεσημέρι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στράτης Κυτέλης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ότι τα σωστικά συνεργεία δεν είχαν επικοινωνία με τη γυναίκα. 

Από την στιγμή που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν τραυματισμένο με κατάγματα στα πόδια τον Γεώργιο Βαλελή, σύζυγο της νεκρής γυναίκας, γνώριζαν ότι το θύμα είναι εγκλωβισμένο στα χαλάσματα του σπιτιού της

Τα σωστικά συνεργεία πλησίασαν στο χωριό και προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν σημάδια ζωής.

lesvimage.jpg

Ο ισχυρός σεισμός άφησε πίσω του εκτεταμένες ζημιές και καταρρεύσεις κυρίως παλιών σπιτιών, με τις μεγαλύτερες καταστροφές να εντοπίζονται στο χωριό Βρίσα και το Πλωμάρι.

Συνολικά πάνω από 12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι. Όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν ανέβει στο Κέντρο Υγείας. 

Πιο σοβαρά είναι ο σύζυγος της αγνοουμένης που έχει κάταγμα στο ισχίο και θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λέσβου, ενώ δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με γιατρούς και νοσηλευτές έχουν μεταβεί στη Βρίσα που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε δεκάδες τραυματίες με ελαφρά και επιπόλαια τραύματα που δεν χρήζουν μεταφοράς.

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News