Αναβολή στους αυριανούς (06/12) πλειστηριασμούς λόγω έλλειψης αστυνόμευσης

Ελλάς το μεγαλείο σου… Σήμερα το απόγευμα, σε λίγη ώρα δηλαδή θα κριθεί η αναβολή ή όχι των αυριανών πλειστηριασμών. Ο λόγος; Η αυριανή ημέρα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και δεν θα υπάρχει αρκετή αστυνομική δύναμη για να πάει στα Ειρηνοδικεία (!!!)  Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς αναζητά τoν νομικό τρόπο με τον οποίο θα γίνει δυνατή η αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών, λόγω έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων.
Για το θέμα αυτό βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση. Το ζήτημα ανέκυψε καθώς όλες οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός, λόγω της επίσκεψης το διήμερο (7-8 Δεκεμβρίου) του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και της αυριανής επετείου για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ηδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ πραγματοποιούνται συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα βρίσκονται και Τούρκοι κομάντος (περίπου 200) για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.  Για τρεις ημέρες η Αθήνα θα μοιάζει με πόλη-φρούριο, αφού θα γεμίσει αστυνομικούς στο πλαίσιο των μέτρων της τάξης, ενώ αναμένεται να κλείνουν κατά διαστήματα κεντρικοί δρόμοι και δεν αποκλείονται επεισόδια. Η Αθήνα θα είναι γεμάτη αστυνομικούς, καθώς στην πόλη θα αναπτυχθούν περισσότεροι από 3.000.  

Επιστρέφοντας στο θέμα των πλειστηριασμών να σημειώσουμε ότι για αύριο είναι προγραμματισμένοι 124 πλειστηριασμοί με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις και φυσικά δεν περιορίζονται στο νομικό πεδίο.  Θέμα ημερών, είναι η κατάθεση της διάταξης, η οποία ήταν το κίνητρο για την αναστολή των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων: Η πρόβλεψη αυτοφώρου για όσους παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψιν τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στα Ειρηνοδικεία, γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί μια τέτοια διάταξη, χωρίς να γίνει σύρραξη.  Επί της ουσίας, ο κατάλογος των πλειστηριασμών που έχουν αναγγελθεί και βρίσκονται αναρτημένοι στην ειδική ιστοσελίδα (https://deltio.tnomik.gr/auctions) είναι μακρύς. Οι πλειστηριασμοί «απλώνονται» στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας. Από την Αθήνα και τον Πειραιά ως τη Θεσσαλονίκη, από τη Βέροια ως την Καλαμάτα, από τη Λάρισα ως τη Ρόδο, από τη Λευκάδα ως το Ρέθυμνο. Επαγγελματικοί χώροι, βιοτεχνίες, οικόπεδα, μονοκατοικίες αλλά και διαμερίσματα, βγαίνουν στο «σφυρί».

Πρόκειται μόνο για βίλες; Όχι. Και αρκεί μια εξαντλητική ανάγνωση των προγραμμάτων πλειστηριασμών, για να εντοπίσει κανείς και μικρά ακίνητα.  Για παράδειγμα, μια από αυτές τις περιπτώσεις αφορά σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, εμβαδού 55,75 τ.μ., σε πολυκατοικία στο κέντρο της Βέροιας, στο Ειρηνοδικείο της οποίας θα γίνει αύριο ο σχετικός πλειστηριασμός. Η απαίτηση της τράπεζας ανέρχεται στις 80.000 ευρώ, αλλά η τιμή πρώτης προσφοράς για το διαμέρισμα είναι μόλις 23.342 ευρώ κι αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 69.481 ευρώ θα αναζητηθούν από άλλα περιουσιακά στοιχεία. 
Σημειωτέον ότι όλες οι παραπάνω περιπτώσεις αφορούν σε χρέη προς ιδιώτες ήτοι κυρίως προς τράπεζες. Προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί και πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία. Πρόκειται για «πακέτο» αποθηκών, πρατηρίου καυσίμων, εστιατορίου και κατοικίας στη Σαντορίνη, που ανήκουν στον ίδιο οφειλέτη, ενώ η χρονιά κλείνει με έναν ακόμα πλειστηριασμό οικοπέδου, με κατοικία και υπόγειο στην Κοζάνη. 

Τα… βαριά «σφυριά» της Τετάρτης 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΗΦΙΣΙΑ 
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 721.000
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 1.519.751

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΕΡΑΚΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 610.200
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 2.585.244

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΙΔΟΣ: ΟΙΚΟΠΕΔΟ (1088 τ.μ.)  
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 652.800
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 15.061.021

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ΙΔΙΩΤΗΣ
ΕΙΔΟΣ: ΠΛΟΙΟ (ΠΥΘΕΑΣ)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:  1.350.000
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ:  8.341.963,23

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΙΛΙΟ, ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 264.650
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 100.706.128,08

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΙΔΟΣ: ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 30.500
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 1.547.573,16

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ   
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 180.000 
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 2.453.123,67

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ: ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΙΜΗ Α΄ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:  560.000
ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ:  712.130

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr