Ανδρος - covid 19: Δράσεις απολύμανσης στο Γαύριο - Μπατσί

Η Ανδρος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες λόγω κρούσματος covid 19.. Και όπως είναι λογικό είχαμε άμεση αντίδραση από το Δήμο και το Κέντρο Υγείας... Οπως διαβάζουμε έγιναν κάποιες δράσεις για να υπάρχει περιορισμός της διασποράς... Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα enandro.gr  Μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης κρούσματος στο νησί - που προήλθε από ταξίδι νεαρής γυναίκας που κατοικεί στην Άνδρο - εκτός νησιού για οικογενειακούς λόγους ενεργοποιήθηκαν οι φορείς του νησιού προβαίνοντας στις παρακάτω ενέργειες:

(α) Το Κέντρο Υγείας έθεσε σε καραντίνα όσους έπρεπε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η Αστυνομία προέβη σε περαιτέρω συστάσεις σε όσους κρίθηκαν για απομόνωση και καραντίνα το προβλεπόμενο διάστημα.

(β) Ο Δήμος Άνδρου έφερε ειδικό συνεργείο από την Αθήνα και απολύμανε τα ανοικτά καταστήματα του Γαυρίου, το Αγροτικό Ιατρείο Γαυρίου, το φαρμακείο κλπ. Και στη συνέχεια θα συνεχίσει και στο Μπατσί όπου θα απολυμανθούν όλα τα ανοικτά καταστήματα, το φαρμακείο, το Αγροτικό Ιατρείο κλπ.

(γ) Ο Δήμος Άνδρου ενεργοποίησε το ειδικό αυτοκίνητο/πλυντήριο κάδων και απολύμανε όλους τους δημόσιους χώρους στο Γαύριο (παγκάκια, στέγαστρα κλπ) και θα ακολουθήσει και το Μπατσί.

(δ) Η Επιτροπή αντιμετώπιση της κρίσης συγκλήθηκε σήμερα εκτάκτως και εξέδωσε ανακοίνωση (θα την βρείτε στο τέλος του ρεπορτάζ) που περιγράφει το γεγονός και ζητά από όλους να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

(ε) Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου έχει ορίσει υπεύθυνο τον κ. Ψαριανό που προσπαθεί ματαίως να επικοινωνήσει με την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα για να στείλουν ειδικό για την ιχνηλάτηση στην κοινωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν στείλει κάποιον.

Να επισημάνουμε πως όπως καθυστέρησε ο ΕΟΔΥ να ειδοποιήσει τους αρμοδίους στο νησί (πως βρέθηκε στα δείγματα τους κρούσμα) έτσι καθυστερεί και η Πολιτική Προστασία στην Αθήνα να αποκριθεί στα της ιχνηλάτησης. Με δεδομένο όμως πως όλα είναι κλειστά και η κοπέλα είναι μόνη της και κινήθηκε με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις στον κοινωνικό χώρο η Επιτροπή είναι καθησυχαστική στην ανακοίνωση της.

124626009_1077711332685238_5267972624858578668_n.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. 

Η Επιτροπή ενημερώνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥΥ, για την ύπαρξη δεύτερου  επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί. Αφορά εργαζόμενο στον οποίο έγινε δειγματοληψία τη Περασμένη Πέμπτη στο Νησί από την ΚΟΜΥ Άνδρου και το δείγμα βρέθηκε θετικό. Πρόκειται για ασυμπωματικό φορέα ο οποίος βρίσκεται υπό περιορισμό στην οικία του.  Από τις υγειονομικές υπηρεσίες έχουν γίνει  οι προβλεπόμενες ενέργειες, έχουν προσδιοριστεί τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε στενή επαφή και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Οι αρμόδιοι φορείς χειρίζονται την υπόθεση και δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Επιπλέον, η Επιτροπή εφιστά την προσοχή σε όλους να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες προστασίας και ατομικής υγιεινής, και συγκεκριμένα: 

  • Μένουμε Σπίτι.
  • Φοράμε πάντα μάσκα.
  • Κρατάμε αποστάσεις.
  • Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
  • Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
  • Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
  • Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 21022 ώρες 09:00 – 21:00.
  • Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
  • Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 22820 21022

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News