Ανδρος: Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, μένουμε σπίτι

Επιτροπή διαχείρισης κρίσης στο Δήμο Ανδρου και χθες Δευτέρα είχαμε την πρώτη συνεδρίαση... Πρόεδρος είναι ο φαρμακοποιός Αριστοτέλης Διαπούλης και όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης "ρόλος της επιτροπής είναι η συνεχής ενημέρωση των κατοίκων της Ανδρου αναφορικά με το θέμα του Κορωνοϊού αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο"... Και άμεσα είχαμε την πρώτη ενημέρωση. "Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ανδρο".. Και μετά ανακοινώθηκαν μέτρα που ανάμεσά τους έχει και τη μη προσέλευση στις εκκλησίες αλλά και την αποφυγή παρουσίας σε κοινωνικές εκδηλώσεις... 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής ενώ το μότο είναι "Μένουμε σπίτι, σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού" 

"Με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λοτσάρη, συστάθηκε σήμερα Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 ειδική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, λόγω κορωνοϊού. Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν οι: Δημήτριος Λοτσάρης (Δήμαρχος Άνδρου), Δημήτριος Λάσκαρης (Έπαρχος Ανδρου), Θεοδόσης Σουσούδης (Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης) και Ιωάννης Καπάκης (Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης). Πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε ο Αριστοτέλης Διαπούλης.

Ρόλος της επιτροπής είναι η συνεχής ενημέρωση των κατοίκων της Άνδρου αναφορικά με τις καθημερινές εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού και η λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο. Στην πρώτη της συνεδρίαση η επιτροπή, μετά τη σύστασή της σε σώμα, προχώρησε στην εκτίμηση της κατάστασης στο νησί και ενημερώνει υπεύθυνα όλους τους κατοίκους ότι:

Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Άνδρο.

Η επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες αποφάσεις του Κυβέρνησης και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους, συνιστά στους κατοίκους του νησιού:

  • Αποφεύγουμε κάθε μορφή συναθροίσεων και εκδηλώσεων. Σταματάμε τα χοιροσφάγια, τις βεγγέρες, τις κοινωνικές εκδηλώσεις.
  • Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για τ’ απολύτως απαραίτητα (τρόφιμα, φάρμακα).
  • Δεν επισκεπτόμαστε τραπεζικά καταστήματα, αν δεν υπάρχει απόλυτα σημαντικός λόγος. Εξυπηρετούμαστε από τα ΑΤΜ και το διαδίκτυο.
  • Στις οικονομικές μας συναλλαγές αποφεύγουμε την χρήση μετρητών και χρησιμοποιούμε κάρτα.
  • Δεν προσερχόμαστε στους ναούς, για την τέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων. Αποφεύγουμε την τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Σε περίπτωση υποχρεωτικής ανάγκης παρίστανται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του μυστηρίου. Δεν πηγαίνουμε σε εξόδιες ακολουθίες, εκτός από τους οικείους.
  • Απαγορεύεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών.

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Αριστοτέλης Διαπούλης

ΤΑ ΜΕΛΗ 

Δημήτριος Λοτσάρης

Δημήτριος Λάσκαρης

 Θεοδόσης Σουσούδης 

Ιωάννης Καπάκης

Φωτό από την ιστοσελίδα enandro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News