Ανδρος: Ενημέρωση για έναρξη (γενικού) εμβολιασμού

Και η Ανδρος μπαίνει σιγά σιγά σ' αυτό που λέμε "εμβολιαστική αλυσίδα" και ενεργοποίηση του σχεδίου ¨Ελευθερία".... Και αναφερόμαστε στον γενικό ή μαζικό εμβολιασμό για τους κατοίκους από 18 έως και 59 ετών. Εδώ και αρκετές εβδομάδες γίνονται κανονικά εμβολιασμοί στην Ανδρο (μέσο όρο έχουμε 70 εμβολιασμούς) έχουμε φτάσει τους 1777 (όσον αφορά τους μεγάλους σε ηλικία και ευπαθείς ομάδες), εκ των οποίων οι 418 έχουν μπει στη λογική της ... ανοσίας καθότι έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια. 

Και τώρα έρχεται η ώρα για το σύνολο. Και ο Δήμος Ανδρου με σχετική ανακοίνωση ενημέρωνει για τις προθεσμίες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ενημέρωσουν την Δημοτική Αρχή ώστε να υπάρξει η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών... 

"Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Άνδρου και σε συνεχή συνεργασία με τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Άνδρου, Ευαγγελία Λιαποπούλου, το Συντονιστικό Κέντρο ΓΕΕΘΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι άμεσα προγραμματίζεται ο μαζικός εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων Άνδρου (Έλληνες- Αλλοδαποί), ηλικίας 18 έως 60 ετών.

Όσοι έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να το δηλώσουν μέσω του Δήμου Άνδρου, από την Πέμπτη, 15 έως και την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, μαζί με τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο (με κεφάλαια), όπως αναγράφεται στη Βεβαίωση ΑΜΚΑ,

2. ΑΜΚΑ. Όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να προβούν σε διαδικασία έκδοσης προσωρινού Αριθμού.

3. Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή/και σταθερό).

Τα στοιχεία μπορούν να τα δηλώσουν με τους εξής τρόπους:

@ Μέσω mailΠαρακαλούνται να τ’ αποστείλουν στο koinonikaandros@gmail.com(link sends e-mail).

@ Mέσω τηλεφώνου ή/και δια ζώσης (υποβάλλοντας αίτηση) στα εξής Δημοτικά/Κοινοτικά Κτήρια:

1. Για τους κατοίκους Κορθίου και γύρω περιοχών: ΚΕΠ Κορθίου, τηλ.2282360320 και 2282360326, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.

Για τους κατοίκους Μπατσίου και γύρω περιοχών: ΚΕΠ Μπατσίου, τηλ.2282041343, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ,

Για τους κατοίκους Γαυρίου και γύρω περιοχών: Κοινοτικό Γραφείο Γαυρίου, τηλ. 2282360122 και 2282360101, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.

Για τους κατοίκους Χώρας και γύρω περιοχών: Νέο Δημαρχείο Άνδρου (κτήριο Βούλγαρη), τηλ. 2282360241, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.

Όσοι έχουν ήδη προγραμματίσει εμβολιασμό μέσω του Κέντρου Υγείας Άνδρου, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Άνδρου. Τα συγκεκριμένα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν ως έχουν προγραμματιστεί.

Και το κείμενο που υπογράφει ο Δήμαρχος Ανδρου, Δημήτρης Λοτσάρης αναφέρει:  "Ανδριώτες και Ανδριώτισσες, Από την πρώτη στιγμή των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για τα εμβόλια έναντι της Covid-19, ο Δήμος Άνδρου επεδίωξε και πέτυχε να ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού και στο νησί μας.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο προστασίας και θωράκισης της Δημόσιας Υγείας. Ένας ακόμη τρόπος να διακριθεί η Άνδρος ως ασφαλής προορισμός για όλους. Η συμμετοχή στους εμβολιασμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή, κοινωνική λειτουργία".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News