Ανδρος - Γαύριο: Κάτοικοι εμπόδισαν την αποβίβαση φορτηγών με ανταλλακτικά ανεμογεννητριών (Video)

".... Ως Επιτροπή Αγώνα Άνδρου κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε την κοινωνία της Άνδρου σε επαγρύπνηση. Αυτά που παρακολουθούμε να συμβαίνουν στη γειτονική Τήνο αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει με τον πλέον αυταρχικό τρόπο την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά των Κυκλάδων, σε περιοχές εντελώς ακατάλληλες για τέτοιου είδους δραστηριότητα, χωρίς να λογαριάζει τη βούληση των κατοίκων των νησιών αυτών. Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα της Τήνου και ας προετοιμαστούμε κι εμείς να αντισταθούμε σε αυτό που έρχεται και σε εμάς. Τέλος, ας ενώσουμε τη φωνή μας με όλα τα νησιά καθώς και με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας με ανάλογο πρόβλημα ενάντια στο φασισμό της αιολικής βιομηχανίας!   Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου θα αναγγείλει τη διοργάνωση εκδήλωσης ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών...." 

Αυτό είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου σε κείμενο συμπαράστασης στη μάχη των κατοίκων της Τήνου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών... Και σήμερα, Σάββατο 23 Μαΐου και χωρίς να έχει κατακάτσει ακόμη η κάπνα από όσα έγιναν στην Τήνο και δη στα Πράσσα, είχαμε μεταφορά σκηνικού στην Άνδρο .. Στο λιμάνι του Γαυρίου λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι... Ναι δεν υπήρχαν αστυνομικοί (σ.σ. παραδοσιακά εμφανίζονται στα προσεχώς κάθε ... ταινίας) αλλά οι πολίτες του νησιού, περίπου εκατό, είχαν την πληροφορία ότι στο οχηματαγωγό πλοίο "Καπετάν Χρήστος" βρίσκονται φορτηγά που μεταφέρουν κομμάτια από ανεμογεννήτριες.. 

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους (υπήρχε παρουσία λιμενικών), εμπόδισαν τα φορτηγά να πατήσουν ακόμη και τον καταπέλτη του πλοίου και μετά από τρεις ώρες, το πλοίο αναχώρησε για Ελευσίνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα φορτηγά βρίσκονταν ανταλλακτικά για τις ήδη υπάρχουσες ανεμογεννήτριες (στην περιοχή Καλυβάρι) που έχουν συμπληρώσει τα χρόνια ζωής τους (άνω των 30 ετών) και η ΔΕΗ προσπαθεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν γιατί αρκετές εξ αυτών δεν λειτουργούν... 

Οπότε περιμένουμε τις εξελίξεις 

Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Άνδρου για τις φωτογραφίες και το βίντεο... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News