Ανδρος: Κανένα κρούσμα, το ΚΥ απέκτησε χώρο υποδοχής και ... ανοίγει η τράπεζα στο Γαύριο

Απλά πράγματα... Ξεκάθαρα. Είτε για επικοινωνιακούς λόγους, είτε για να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ο Δήμος Ανδρου δείχνει πως μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Καθημερινές συνεδριάσεις από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης και ενημερώσεις άμεσα στους πολίτες για ότι συμβαίνει όχι μόνο στο νησί των Βορείων Κυκλάδων αλλά και στα γύρω νησιά.. Οπως στο σημερινό δελτίο ενημέρωσης που επιβεβαιώνει το κρούσμα στη γειτονική Σύρο, αναφέρει ότι για μία ακόμη ημέρα το νησί είναι καθαρό από κρούσμα και αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας με την προσθήκη δωματείου υποδοχής.. Α και βέβαια οι απολυμάνσεις συνεχίζονται και ανοίγει το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Γαύριο.. 

Ας δούμε τι αναφέρει αναλυτικά... 

"Πραγματοποιήθηκε και σήμερα (24/03) η καθημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Επιβεβαιώθηκε όμως  το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες στη Ερμούπολη της Σύρου. Πρόκειται για 88χρονο άνδρα καρδιοπαθή, ο οποίος βρίσκεται  απομονωμένος στο Νοσοκομείο Σύρου, ενώ από τη διοίκηση του Νοσοκομείου  γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.  

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:  

 • Πραγματοποιήθηκε η μεταφορά κοντέινερ δωματίου μπροστά από τα επείγοντα του ΚΥ Άνδρου. Τις επόμενες 2 ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης ειδικού χώρου υποδοχής, προκειμένου να μπορέσει να δεχτεί ύποπτα περιστατικά  υπό καθεστώς απόλυτης καραντίνας.
 • Τις επόμενες μέρες και μέχρι το Σάββατο 28-03-20 θα πραγματοποιηθούν προληπτικές  απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία στο ΚΥ Άνδρου  στα Δημοτικά καταστήματα, στα Σχολεία , στη Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και σε άλλες δημοσιές υπηρεσίες του νησιού.
 • Ενεργοποιήθηκε το κέντρο βοήθειας του Δήμου και για αγγλόφωνη εξυπηρέτηση.
 • Η τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο Άνδρου την ερχόμενη εβδομάδα από 30-3-20 έως 3-4-20 θα είναι ανοικτά καθημερινά για το κοινό από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 προς εξυπηρέτηση των συνταξιούχων της περιοχής Υδρούσας.
 • Tο επόμενο 15ημερο είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας τόσο στην Άνδρο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα ταυτόχρονα. Δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε ευλαβικά όλες τις οδηγίες. 

Υπενθυμίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)

 • Μένουμε Μέσα.
 • Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
 • Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
 • Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
 • Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 21022 ώρες 09:00 – 21:00.
 • Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
 • Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 2282360000

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 

με την βοήθεια της ιστοσελίδας enandro.gr