Ανδρος: Κανονικά σήμερα (04/04, 19:00) το απογευματινό δρομολόγιο του "Αικατερίνη Π"

Τέλος καλά, όλα καλά και το «Αικατερίνη Π» θα πραγματοποιήσει κανονικά το απογευματινό του δρομολόγιο (19:00) σήμερα Μεγάλη Τρίτη από τη Ραφήνα για Άνδρο και Τήνο… Και λέμε όλα καλά γιατί πολύ απλά χθες υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα όσον αφορά το συγκεκριμένο πλοίο της Fast Ferries…  Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο «οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Άνδρου ενημερώθηκαν ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668, το οποίο έπλεε από λιμένα Ραφήνας προς λιμένα Άνδρου με 304 επιβάτες, 72 ΙΧ, 26 Φ/Γ, 7 δίκυκλα, ένα λεωφορείο και 50 άτομα πλήρωμα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο, αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια Καρύστου ν. Ευβοίας και συνέχισε την πορεία του προς το λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα. Οι έχοντες προορισμό την Τήνο και τη Μύκονο προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ” Ν.Π. 9939, πλην έντεκα φορτηγών, τα οποία θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε επόμενα δρομολόγια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενού επιβατών, προς λιμένα Ραφήνας».

«Superrunner» και “SuperFerry”

Παράλληλα, ξεκινάει από αύριο Μεγάλη Τετάρτη τα φετινά του δρομολόγια από Ραφήνα προς Κυκλάδες, το ταχύπλοο «Superrunner» της Golden Star Ferries. Αξιοσημείωτο είναι ότι σταδιακά θα προσθέτει και θα αφαιρεί λιμάνια από το δρομολόγιό του… Πολύ απλά τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας (4-7 Απριλίου) θα κινηθεί προς Άνδρο – Τήνο – Μύκονο, από τις 9 Απριλίου έως τις 15 του ίδιου μήνα θα έχει την Άνδρο μόνο στην επιστροφή (!!) από τη Μύκονο, ενώ τον Μάιο θα εντάξει στο πρόγραμμα την Πάρο και την Σαντορίνη (όχι την Άνδρο) ενώ από τις 16 Ιουνίου και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα μπει η Νάξος και η Ίος σε καθημερινό δρομολόγιο από Ραφήνα προς Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο και Σαντορίνη…

Και τέλος, από αύριο Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου έχουμε την επιστροφή και του «SuperFerry» σε απογευματινό δρομολόγιο από Ραφήνα (στο πρωινό έως τις 11 Απριλίου το «Superferry II») ενώ θα κατέβει μετά το Πάσχα το «superferry» στο πρωινό καθότι το έτερο πλοίο της Golden Star θα μεταβεί για συντήρηση στο Πέραμα…

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr