Ανδρος: Στις 19 Απριλίου (αναμένεται) να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Στην Ανδρο έχουν ενεργοποιηθεί.. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1837 εμβολιασμοί (είτε μιλάμε για ευπαθείς ομάδες είτε για άνω των 70 ετών) και μάλιστα περίπου 430 κάτοικοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις... Ομως, όπως μαθαίνουμε μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός για τον ...γενικό πληθυσμό ήτοι 18-59 ετών. Η συμμετοχή θεωρείται ικανοποιητική (άνω των 500 κατοίκων έως χθες το μεσημέρι) και δεν αποκλείται να δούμε έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Ανδρου την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Ανδρου που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη αναφέρει:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του covid 19. Ήδη την πρώτη ημέρα 500 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους και έχει ξεκινήσει η αποστολή των στοιχείων τους στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανόν ακόμα και από την Δευτέρα 19 Απριλίου, να αρχίσει ο εμβολιασμός τους στο Κ.Υ. Άνδρου Συνίσταται, επειδή έχει «ανοίξει» και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ηλικίες 18 έως 60 ετών να μην εγγράφονται και στις υπηρεσίες του Δήμου και στην εν λόγω πλατφόρμα.
Θα εμφανίζονται διπλοκαταχωρημένοι και θα δημιουργούν «προβλήματα στο σύστημα εμβολιασμού-ραντεβού» χωρίς λόγο. Τέλος μέσω της διαδικασίας του Δήμου το πιθανότερο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα εμβολιαστούν πολύ πιο γρήγορα.

Οι προσπάθειες του Δήμου Άνδρου και σε συνεχή συνεργασία με τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Άνδρου, Ευαγγελία Λιαποπούλου, το Συντονιστικό Κέντρο ΓΕΕΘΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και για όσο απαιτηθεί ώστε άμεσα το Νησί μας να αποκτήσει το μέγιστο δυνατό βαθμό εμβολιασμού και άρα σχετικής ανοσίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι Έλληνες και Αλλοδαποί ηλικίας 18 έως 60 ετών και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να το δηλώσουν μέσω του Δήμου Άνδρου, από την Πέμπτη, 15 έως και την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, μαζί με τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο (με κεφάλαια), όπως αναγράφεται στη Βεβαίωση ΑΜΚΑ,
2. ΑΜΚΑ. Όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να προβούν σε διαδικασία έκδοσης προσωρινού Αριθμού.
3. Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή/και σταθερό).

Τα στοιχεία μπορούν να τα δηλώσουν με τους εξής τρόπους:
• Μέσω mail: Παρακαλούνται να τ’ αποστείλουν στο koinonikaandros@gmail.com.
• Mέσω τηλεφώνου ή/και δια ζώσης (υποβάλλοντας αίτηση) στα εξής Δημοτικά/Κοινοτικά Κτήρια:
1. Για τους κατοίκους Κορθίου και γύρω περιοχών: ΚΕΠ Κορθίου, τηλ.2282360320 και 2282360326, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.

Για τους κατοίκους Μπατσίου και γύρω περιοχών: ΚΕΠ Μπατσίου, τηλ. 2282041343 και 2282041848 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.
Για τους κατοίκους Γαυρίου και γύρω περιοχών: Κοινοτικό Γραφείο Γαυρίου, τηλ. 2282360122 και 2282360101, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.
Για τους κατοίκους Χώρας και γύρω περιοχών: Νέο Δημαρχείο Άνδρου (κτήριο Βούλγαρη), τηλ. 2282360241, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.

Όσοι έχουν ήδη προγραμματίσει εμβολιασμό μέσω του Κέντρου Υγείας Άνδρου, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Άνδρου. Τα συγκεκριμένα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν ως έχουν προγραμματιστεί.

Ανδριώτες και Ανδριώτισσες,
Η συμμετοχή στους εμβολιασμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή, κοινωνική λειτουργία. Ένα βασικό μέτρο προστασίας και θωράκισης της δημόσιας υγείας. Ένας ακόμη τρόπος να διακριθεί η Άνδρος ως ασφαλής προορισμός για όλους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News