Ανδρος: Στόχος επιθέσεων ο Διευθυντής της Αστυνομίας;

Το είδαμε κι αυτό... Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρου έγινε στόχος επιθέσεων (ελπίζουμε ότι έμειναν μόνο στα λόγια ή στα τηλεφωνήματα) από συγκεκριμένους κατοίκους ή ανθρώπους κοντά σ' αυτούς... Ο λόγος; Γιατί πολύ απλά η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της και προχώρησε σε βεβαίωση διοικητικών προστίμων για παραβίαση των  προϋποθέσεων μετακίνησης κατ’ εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19... Μα δεν προβλέπετε να μπαίνουν τα πρόστιμα; Μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι υπεράνω του Νόμου; Η απλά θέλουν την Αστυνομία να γυρίζει το πρόσωπο όταν υπάρχουν παρανομίες; 

Και διαβάζουμε "Η παρούσα Ανακοίνωση δεν έχει σκοπό την πρόκληση στείρας αντιπαράθεσης, άλλα την υπενθύμιση ότι σε κάθε περίπτωση βεβαίωσης παράβασης διοικητικού προστίμου υφίσταται συγκεκριμένη διαδικασία και Αρχές να κρίνουν τυχόν αντιρρήσεις των θιγόμενων". Μέρος της επιστολής από την Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου που δημοσιοποιεί το γεγονός της λεκτικής επίθεσης και τονίζει ότι "έχουσι γνώσιν οι φύλακες (έκφραση του Διόδοτου) "..

Αναλυτική η επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (υπογραφή από τον Πρόεδρο Αναστάσιο Ζήφο και τον Γενικό Γραμματέα Πέτρο Β. Βασιλάκη)

"Αναφορικά με προσωποποιημένη επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρου από συγκεκριμένα πρόσωπα, στα οποία βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των  προϋποθέσεων μετακίνησης κατ’ εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το Σωματείο μας στηρίζει και τάσσεται στο πλευρό των μελών του και κάθε Αξιωματικού που επιτελεί το καθήκον του με ευσυνειδησία, σθένος και αξιοπρέπεια.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου, ας αποδεχτεί τουλάχιστον τις συνέπειες των ενεργειών του και όχι να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που καθημερινά πραγματοποιούν ελέγχους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σεβόμενοι απόλυτα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και εφαρμόζοντας τους νόμους του Κράτους.

Η παρούσα Ανακοίνωση δεν έχει σκοπό την πρόκληση στείρας αντιπαράθεσης, άλλα την υπενθύμιση ότι σε κάθε περίπτωση βεβαίωσης παράβασης διοικητικού προστίμου υφίσταται συγκεκριμένη διαδικασία και Αρχές να κρίνουν τυχόν αντιρρήσεις των θιγόμενων.

Οποιοσδήποτε στρέφεται εναντίων των μελών μας θα βρίσκει απέναντι του ολόκληρη την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου.

Καλούμε την Ηγεσία του Σώματος να προστατεύσει τους αστυνομικούς που απειλούνται και βάλλονται στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News