Ανδρος: Σύλληψη Τούρκου καπετάνιου για διακίνηση μεταναστών (Κάρυστος)

Σε συναγερμό βρίσκεται από χθες το λιμεναρχείο Άνδρου, καθώς τουρκική θαλαμηγός 17-18 μέτρων που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Χώρας της Άνδρου, φαίνεται να συνδέεται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ανδρου, συνδέεται με τον εντοπισμό 42 μεταναστών και προσφύγων στην Κάρυστο  Οι μετανάστες (37 άνδρες, τρεις γυναίκες και δύο παιδιά) – οι περισσότεροι αραβικής καταγωγής, έχουν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Καρύστου όπου σε συνεννόηση με το δήμο πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ασφαλές σημείο.

Στον καπετάνιο που κρατείται λόγω παράνομης εισόδου του στην χώρα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, όπως αναφέρει η andriakipress.gr. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης υπέπεσε σε ανακρίβειες ισχυριζόμενος ότι ταξιδεύει μόνος του, προς τη Μαρμαρίδα, τη Ρόδο και αλλού.

Στο σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ και επέβαινε μόνο ο καπετάνιος όπως ισχυρίζεται ο ίδιος βρέθηκαν μάσκες και άλλα στοιχεία που συνέλεξαν οι άνδρες του λιμεναρχείου Άνδρου, τα οποία συγκλίνουν στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Τις αμέσως επόμενες ώρες ο τούρκος υπήκοος αναμένεται να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Το Λιμεναρχείο Άνδρου συνεργάζεται στενά με το Λιμεναρχείο Καρύστου για την διαλεύκανση και διευθέτηση της υπόθεσης αλλά και με τις υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας ισχύει η 14ήμερη καραντίνα για όσους εισέρχονται προερχόμενοι από τρίτες χώρες υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση του Τούρκου καπετάνιου στο λιμεναρχείο Άνδρου θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, εξετάσεις κ.λπ.

Τις αμέσως επόμενες ώρες ο Τούρκος υπήκοος αναμένεται να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Χαλκίδας για την διερεύνηση και εξακρίβωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News