Ανδρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σινέτι

Οριοθετήθηκε, λίγο μετά το μεσημέρι (25/08) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Συνετί στο Κόρθι της Άνδρου. Αμεση ήταν η αντίδραση εθελοντών, μελών της Πολιτικής προστασίας, του Δήμου Ανδρου και βέβαια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ δυναμική παρουσία είχαν τα εναέρια μέσα τόσο τα δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ όσο και τα δύο ελικόπτερα, το ένα μάλιστα από την έδρα της Νάξου όπου απογειώθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι υπάρχει πυρκαγιά...

Η πρώτη αντίδραση ήταν από τον Δήμο Ανδρου που έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και ετοιμότητα εκκένωσης χωριών καθότι ο αέρας έπαιξε το δικό του παιχνίδι... Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Δήμου Ανδρου " .Παρακαλούμε τους κατοίκους και παραθεριστές στο χωριό Συνετί (κοινότητας Συνετίου) να προετοιμασθούν για προληπτική απομάκρυνση λόγω της πυρκαγιάς, που ξέσπασε νωρίτερα στον παραλιακό δρόμο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό. Στην περιοχή υπάρχουν δυνάμεις του Δήμου Άνδρου και της Αστυνομίας για να τους μεταφέρουν στο επαρχιακό δίκτυο. "

Επίσης, παρακαλούμε κατοίκους και παραθεριστές ν’ απομαμακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα οχήματά τους από τον δρόμο που συνδέει την Πλατεία με το επαρχιακό δίκτυο, για την διευκόλυνση της διέλευσης των Δυνάμεων Πυρόσβεσης, που επιχειρούν στην περιοχή. Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε".

Και το μεσημέρι είχαμε νέα ανακοίνωση που τόνισε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο...  Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά, που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή του παραλιακού δρόμου στην Κοινότητα Συνετίου, με κατεύθυνση το χωριό Συνετί, ενώ σποραδικά εντοπίζονται αναζωπυρώσεις διάσπαρτων εστιών.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου και του Σ.Ε.Δ.Α., οι οποίες παραμένουν και διαχειρίζονται το μεγαλύτερο τμήμα της επιχείρησης. Στο έργο τους συνέδραμαν και εναέριες δυνάμεις, με δυο αεροπλάνα τύπου Canadair και δυο ελικόπτερα.
Στο μέτωπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Άνδρου ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Τηνιακό και την άμισθη Σύμβουλο Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Σαραβάνου".

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα enandro.gr για τις φωτογραφίες Και το video...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News