Από τα ξημερώματα 114 μετανάστες στη Μήλο

Μέχρι τώρα είχαμε δει πρόσφυγες κυρίως στα νησιά των Ανατολικών Κυκλάδων… Από Άνδρο έως Αμοργό και από Νάξο έως Κουφονήσι… Άντε και μέχρι τη Μύκονο. Σήμερα όμως έσπασε κι αυτό το …ταμπού. Κι αυτό γιατί τα ξημερώματα εντοπίστηκαν 114 πρόσφυγες – μετανάστες επάνω σε 15μετρο πολυεστερικό σκάφος, 3,5 ναυτικά μίλα βορειοδυτικά της Αντιμήλου. Και όπως ήταν λογικό μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου με την βοήθεια του φορτηγού πλοίου «Ελένη ΙΙ» που τους περισυνέλεξε με τη βοήθεια και σκάφους του λιμενικού σώματος.

Το σκάφος αναψυχής σύμφωνα με την ιστοσελίδα miloslife.gr κινούνταν ακυβέρνητο εντοπίστηκε αρχικά από το επιβατικό πλοίο «Φαιστός Παλάς» και στη συνέχεια έδωσαν χείρα βοηθείας οι ναυτικοί από το φορτηγό πλοίο «Ελένη ΙΙ», όπου και επιβιβάστηκαν με ασφάλεια. Κι από εκεί και πέρα, πήραν το δρόμο για τον Αδάμαντα Μήλου όπου και βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής του λιμανιού.

Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν πολύ καλές, καθώς έπνεαν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ και δεν υπήρχε κίνδυνος βύθισης του πλοίου.

Στο λιμάνι βρίσκεται επίσης η Αστυνομία και δυο ασθενοφόρα παρουσία δυο λιμενικών σκαφών. Άγνωστο ακόμα το πού θα μεταφερθούν καθώς, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση επί του συμβάντος και βέβαια η Μήλος δεν διαθέτει χώρους φιλοξενίας…

Μεθώνη

Στο μεταξύ, από χθες φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου της Μεθώνης, οι 131 που επέβαιναν σε θαλαμηγό η οποία εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Λάμπες» στην Πύλο. Πρόκειται για 83 άντρες, 23 γυναίκες και 25 παιδιά, οι οποίοι εξετάστηκαν από κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πύλου, για την ύπαρξη σκάφους, που πιθανόν μεταφέρει πρόσφυγες στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα στην περιοχή πήγαν με περιπολικό όχημα του Λιμενικού στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν σκάφος αναψυχής με φερόμενο όνομα «HERMITAGE», σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τις ακτές. Το σκάφος διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να κινηθεί αυτοδύναμα και στην περιοχή κατέπλευσε το αλιευτικό σκάφος «ΚΑΛΛΙΡΟΗ» με τη βοήθεια του οποίου το σκάφος αναψυχής ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο Μεθώνης Μεσσηνίας. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου.

Με πληροοφρίες από την "Εφημερίδα των Συντακτών" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News