Από τις 23 Μαρτίου ζητάμε μία … απάντηση αλλά;

Και το παιχνίδι «Σκοτώστε τις χελώνες καρέτα καρέτα» καλά κρατεί στη Νάξο… Μάλιστα, η 13η που … βρέθηκε νεκρή πιστοποιεί ότι κάτι συμβαίνει τελικά. Κι αυτό γιατί βρέθηκε …σχεδόν ζεστή και με τον κτηνίατρο της Κτηνιατρικής επιτροπής να πιστοποιεί ότι ο θάνατός της προήλθε από αιχμηρό όργανο. Συν τοις άλλοις υπάρχει και μαρτυρία στο διαδίκτυο που αναφέρει ότι κάποιος κολυμπούσε μερικές ημέρες νωρίτερα με την εν λόγω χελώνα στην θάλασσα του Αλυκού… Και έτσι σήμερα έρχεται η κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» να ζητήσει ή πιο σωστά να απαιτήσει απάντηση από το Δήμο για τις ενέργειες που έχει κάνει. Από τα τέλη Μαρτίου, έχει ζητήσει με έγγραφα απαντήσεις και ενημέρωση για ότι έχει κάνει ο Δήμος όσον αφορά τα θέματα προστασίας περιβάλλοντος αλλά και για άλλα θέματα που έχουν σχέση με ευρωπαϊκά προγράμματα προς ένταξη… Αλλά από τότε έως σήμερα, η Δημοτική Αρχή κωφεύει, Ούτε καν θέμα προς συζήτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τεθεί… Οπότε; Προφανώς αυτή θα είναι η ευαισθησία του Δήμου για το περιβάλλον…

Ακολουθεί η ανακοίνωση κι η ανοιχτή επιστολή της δημοτικής κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας»

ΠΡΟΣ: τον κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κοιν: τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΘΕΜΑ: Θανατώσεις θαλασσίων χελωνών & Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Σχετικό έγγραφο: Το υπ’ αριθ. 5340/24.03.2017 έγγραφο μας.

Με το ανωτέρω έγγραφο μας, σάς ζητούσαμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο κάθε εγγράφου που έχετε αποστείλει στο Λιμεναρχείο Νάξου (ή σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία ή φορέα) σχετικά με το ζήτημα της θανάτωσης θαλασσίων χελωνών, το οποίο όπως θα γνωρίζετε συνεχίζεται αμείωτο.

Ακόμη, με το ίδιο έγγραφο σας γνωστοποιήσαμε την προκήρυξη τεσσάρων (4) προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α για το περιβάλλον και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών μας.

Τέλος, σας ζητήσαμε  να εισάγετε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των χελωνών, καλώντας τους σχετιζόμενους φορείς, συλλόγους, αρχές και υπηρεσίες.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες από την κατάθεση του εγγράφου, δεν μας έχετε χορηγήσει κανένα έγγραφο.

Επίσης αν και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,

Α) δεν έχετε εισάγει το θέμα για συζήτηση σε κανένα από αυτά.

Β) δεν έχετε εισάγει σε συζήτηση την υποβολή πρότασης για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε ότι το καθήκον σας είναι να προάγετε το συμφέρον αυτού του τόπου και να αναλαμβάνετε δράση σε σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν και όχι να φωτογραφίζεστε σε κάθε ευκαιρία σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Όπως άμεσα προχωρήσετε σε ό, τι σας ζητάμε ανωτέρω και

Να μας ενημερώσετε αν σκοπεύετε να προβείτε σε κάποια ενέργεια για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα καθώς ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις για την προστασία & ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς μικρών νησιών ΠΝΑ».

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News