Αθήνα: Συνέλαβαν μάνα και κόρη για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες αλλά έχουμε αποτέλεσμα... Τέλη Φεβρουαρίου και στην Πετρούπολη οι κάτοικοι είναι ανάστατοι... Είχε βρεθεί νεκρό βρέφος σε κάδο όπου άστεγος έψαχνε για τροφή....  Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μία 19χρονη και η 54χρονη μάνα της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα όσα έχουν ομολογήσει οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, η 19χρονη είχε μία περιστασιακή σχέση. Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος χωρίς να το θέλει, ενώ δεν το κατάλαβε και εγκαίρως, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στους αστυνομικούς. 

"Δεν μπορούσα να το ρίξω", φέρεται να έχει καταθέσει. 

Μάνα και κόρη το κράτησαν όσο πιο κρυφό μπορούσαν με την 19χρονη να γεννά στο μπάνιο. Η μητέρα της της είπε να του βάλει χαρτιά στο στόμα για να μην κλαίει, ενώ η 19χρονη το έπνιξε με σχοινί και τον ομφάλιο λώρο.  Στη συνέχεια η μητέρα της το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων όπου είχε βρεθεί νεκρό στις 26 Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το βρέφος στραγγαλίστηκε με σχοινί και τον ομφάλιο λώρο του, που σημειωτέον δεν είχε αφαιρεθεί πριν από το φόνο. Ακολούθως, η μητέρα της το έβαλε σε πλαστική σακούλα και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, όπου εντοπίστηκε από έναν ρακοσυλλέκτη. Το νεογέννητο αγόρι ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και το στόμα του ήταν φραγμένο με χαρτοπετσέτες προκειμένου να μην ακουστεί το κλάμα του.

Οι δύο γυναίκες ζούσαν μόνες τους στην περιοχή καθώς ο πατέρας της 19χρονης έχει πεθάνει. Η κοπέλα έχει ομολογήσει το έγκλημα η μητέρα της όμως παραδέχεται μόνο ότι το πέταξε στον κάδο και όχι το έγκλημα. 

Η 19χρονη κατηγορείται για παιδοκτονία, ενώ η 54χρονη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Λεπτομέρεια: Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν ανήμερα της γιορτής της μητέρας.