Αττική - Μάτι: το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι κάτοικοι στο Μάτι

Τον δικό τους «μαραθώνιο» δίνουν οι κάτοικοι από το Μάτι και τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής τέσσερις μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια με το σύνθημα «μαζί θα ξαναδώσουμε χρώμα» και κρατώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση «δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε» και «99 φίλοι μας αφέθηκαν να πεθάνουν μην αφήσετε και τον παράδεισό μας να πεθάνει επίσης», οι κάτοικοι παρατάχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής του 36ου Μαραθώνιου για να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Να σημειωσουμε ότι στην συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη ημέρα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο κομμάτι της κλασικής διαδρομής που περνάει μέσα από το Μάτι..  

«Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και γι’ αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τη μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό, θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά».

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Μαραθώνιος και η εν γένη διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη του στίβου στο άλμα εις μήκος

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την εφημερίδα "Καθημερινή"