Αττική - Μάτι: Στους 100 οι νεκροί από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου

Η φρίκη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι συνεχίζεται... Και η είδηση αναφέρει ότι τους100 έφτασαν οι νεκροί . Τελευταίος σ' αυτή την απίστευτη αλυσίδα πόνου, 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός από τις 23 Ιουλίου, όταν και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ομως, υπάρχει και η δικαστική μάχη...  Μήνυση για τον θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη, στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής στο Μάτι, κατέθεσε κατά του κρατικού μηχανισμού η οικογένεια της ηθοποιού, ζητώντας απαντήσεις για τον άδικο χαμό του ζευγαριού. Μετά από σχεδόν πέντε μήνες η οικογένεια βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Ο αδερφός του συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, Κωνσταντίνος Τουρναβίτης μιλά το Star και ξεσπά για τον άδικο χαμό του ζευγαριού μέσα στις φλόγες στο Μάτι.

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια. Υπάρχουν δυο σκέλη. Το ένα είναι ο εμπρησμός. Ποιος, πως και γιατί. Έγιναν μια σειρά από τραγικές ενέργειες από αυτούς που είχαν τη ευθύνη», λέει ο αδερφός της ηθοποιού. Ο Κώστας Τουρναβίτης έψαχνε με τα ίδια του τα χέρια, για ώρες, σε στεριά και θάλασσα, να βρει τον αδερφό του και την ηθοποιό. Τον πρόλαβαν τα κακά μαντάτα. Χθες βρέθηκε στην εισαγγελία Αθηνών και κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων του στέρησαν τους δικούς του ανθρώπους.

Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της, την τραγική ημέρα βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Μάτι και ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές στην Άνδρο. Οι φλόγες κατασπάραξαν το σπίτι τους, το αυτοκίνητο τους. Εκείνοι έτρεξαν να σωθούν και εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Εθνος"