ΔΕΔΔΗΕ: SOS έμεινε μόνο ένας τεχνίτης στις Μικρές Κυκλάδες...

Τεχνικό προσωπικό ΔΕΔΔΗΕ…. Οι άνθρωποι που καθημερινά παλεύουν κόντρα στα … θηρία για να μπορέσουμε εμείς να έχουμε συνεχή ροή ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος… Είναι οι άνθρωποι που καλούνται να επισκευάσουν κάθε πρόβλημα που δημιουργείται ακόμη και με ένα ψιλόβροχο ενώ αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στους περίφημους στύλους της ΔΕΗ και κοιτάζουν αφ’ υψηλού. Και χρειάζεται προσοχή… Κάθε λάθος κοστίζει… Και ενώ υπάρχει το θέμα της δύσκολης εργασίας, αυτό που τους πονάει περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχουν νέα παιδιά ώστε να ακολουθήσουν το τεχνικό πρόγραμμα… Και να βγουν στην αγορά. Μάλιστα, πρόσφατα μιλώντας με ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ είχαν εκφράσει το παράπονό τους καθότι μεγαλώνουν και δεν υπάρχει διάδοχη  κατάσταση. Και η υποστελέχωση χρόνο με το χρόνο γίνεται μεγαλύτερη. Και φαίνεται και στις Μικρές Κυκλάδες… Εκεί όπου όπως μας πληροφορούν με σχετική ανακοίνωση τα μέλη της ΔΕΔΔΗΕ έχουμε μόλις έναν υπάλληλο για τέσσερα νησάκια… Και με δεδομένο ότι έρχεται καλοκαίρι και οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες κατανοεί κανείς το απαραίτητο της κάλυψης του κενού. Πόσο μάλλον όταν η Δονούσα δεν έχει κανέναν υπάλληλο… Και η αναφορά είναι συγκεκριμένη γιατί πολύ απλά υπάρχει και μία σχετική  απόσταση από τα άλλα τρία νησάκια…

Ας δούμε τι αναφέρουν στην σχετική τους επιστολή τα μέλη της ΤΔΕ / ΝΑΞΟΥ μέσω του γραφείου Τύπου και με κοινοποίηση προς τη διοίκηση του Πρακτορείου Νάξου, Σύρου και βέβαια τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

« Σε μία χρονική περίοδο πολύ δύσκολη για την Περιοχή μας ,το τεχνικό προσωπικό συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα σε διάφορους τομείς , όπως η έλλειψη των μέσων ατομικής προστασίας και ένδυσης , η οποία συμβάλει αρνητικά στην υγεία και την ασφάλεια των τεχνικών υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ .

Κυρίαρχο όμως ζήτημα αποτελεί η έλλειψη τεχνιτών , αφού τόσο ο ηλικιακός μέσος όρος είναι πολύ ανεβασμένος αλλά και οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία της εργασίας σε συναδέλφους που είναι λίγο πριν την σύνταξη και με αυτοθυσία και επαγγελματισμό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προς όφελος του καταναλωτικού κοινού.

Συγκεκριμένα στη νήσο Δονούσα δεν υπάρχει κανένας ​Τεχνίτης Τ4Α που σημαίνει δεκάδες κάτοικοι και οικογένειες είναι στο έλεος του Θεού. Παράλληλα σημαντική είναι η έλλειψη τεχνιτών σε Κουφονήσι , Σχοινούσα, Ηρακλειά κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό τους καλοκαιρινούς μήνες , λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης , ενώ όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες ( άνεμοι, καταιγίδες, καύσωνες ) υπάρχει μόνο ένας συνάδελφος που μέσα από τις ήδη αντίξοες εργασιακές συνθήκες προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύπτουν μόνος του​ και με κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή του.

Καλούμε την Διοίκηση να λάβει πλέον πολύ σοβαρά υπόψιν της το συγκεκριμένο θέμα και να αναλάβει άμεσα τις όποιες πρωτοβουλίες για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, ( και να μην αδιαφορήσει σε ένα χρόνιο πρόβλημα) με την πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού για την νήσο Δονούσα αλλά και με την ενίσχυση συμβασιούχων οκταμηνιτών, ώστε να μπορέσει το τεχνικό προσωπικό του Πρακτορείου Νάξου να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται καίρια και αποτελεσματικά, (όπως έκανε πάντα) στα προβλήματα πού δύναται να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων νησιών στο μέλλον».