"Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας"

Η μικρή κοινωνία της Ιεράπετρας είναι σε κατάσταση σοκ…. Η σύλληψη του 52χρονου εκπαιδευτικού μετά από καταγγελία γονέα (ακολούθησαν άλλες 24 εντός λίγων ωρών) έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Ιεράπετρα και όπως είναι λογικό έχει γίνει το θέμα συζήτησης. Σήμερα το πρωί (19/02) οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης στη Νεάπολη, με τη κατηγορία για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι. Τελικά, πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, τη Δευτέρα. Ο κατηγορούμενος τόσο κατά την προσαγωγή όσο και κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του ανακριτή Νεάπολης δεν έκανε κανένα σχόλιο. Την ίδια ώρα στην Αστυνομία έχει γίνει σειρά καταγγελιών από γονείς σε βάρος του δασκάλου οι οποίες διερευνώνται.

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού (έχει άλλα δύο παιδιά), στο οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ο 52χρονος δάσκαλος,  οποίος μάλιστα δεν ήθελε να πάει χρήματα καθότι προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να βοηθήσει ώστε τα δίδυμα να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.… «Πρόλαβα και γλίτωσα τα παιδιά μου. Γλίτωσαν και άλλα τριάντα παιδιά. Ήταν δάσκαλος των παιδιών μου, το καταλαβαίνετε;! Πήγαινα συχνά στο σχολείο προκειμένου να ενημερώνομαι για τις επιδόσεις των παιδιών μου. Μου έλεγε ότι τα 8χρονα ήταν αδύναμα και χρειάζονταν βοήθεια. Προσφέρθηκε μάλιστα να τα βοηθήσει, να έρθει στο σπίτι μου και αφιλοκερδώς να τους κάνει μαθήματα στο σπίτι μου, στο δωμάτιό τους. Με πίεζε, με καταπίεζε προκειμένου να το δεχτώ. Είχε βάλει στο μάτι τα μικρά μου», είπε η μητέρα και πρόσθεσε: «Να φανταστείτε ότι ένιωθα άσχημα εγώ για αυτή του την...προσφορά. Ένιωθα υποχρεωμένη. Επέμενα να τον πληρώσω και στο τέλος συμφωνήσαμε στα 600 ευρώ μηνιαίως».

 «Ο δάσκαλος ερχόταν τις καθορισμένες ημέρες στο σπίτι μου, στο δωμάτιο των παιδιών μου για να κάνει μάθημα. Έκλεινε τα παντζούρια του δωματίου τους και έβγαζε τον υπολογιστή τους από την πρίζα. Άρχισα να προβληματίζομαι για αυτή τη συμπεριφορά αλλά ο κύριος αυτός δεν άκουγε κουβέντα, μάλιστα έλεγε ότι καλύτερο μάθημα γινόταν όταν λείπαμε από το σπίτι .Το αγόρι μου δεν τον ήθελε καθόλου, μόλις έφτανε στο σπίτι ο δάσκαλος κρυβόταν και δεν ήθελε να κάνει μάθημα. Είχε γράψει στο τετράδιο του "ο δάσκαλος είναι κακός, δεν θέλω να πάω στο σχολείο". Για αυτά του τα γραπτά ο μικρός τιμωρήθηκε και σε εμένα ο δάσκαλος δήλωσε ότι το παιδί μου είναι αγενές», συμπλήρωσε η μητέρα των παιδιών.

Η μητέρα περιγράφει στη συνέχεια τα φρικιαστικά γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του δασκάλου: «Το κορίτσι μου σε άσχετη στιγμή μου είπε "μαμά ο κύριος με φίλησε στο στόμα’’. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Το παιδί μου άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και σιγά σιγά δεν μίλαγε, είχε παράξενη συμπεριφορά. Τότε ήταν που ζήτησα βοήθεια από μια έμπιστη φίλη προκειμένου το παιδί μου να μιλήσει, σε εμένα δεν έλεγε κουβέντα. Το παιδί εκμυστηρεύτηκε στη φίλη μου το μαρτύριό του. Ο κύριος αυτός φίλαγε το παιδί μου στο στόμα, προσπάθησε να βάλει το παιδί να του χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα, το δάγκωνε στο αυτί».

Η μητέρα σοκαρισμένη αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιο. «Το σοκ ήταν μεγαλύτερο, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Φρίκη!» καταλήγει.

Με πληροφορίες από το «thethoc.gr»