Δικηγόροι: συνεχίζουν έως 14 Μαϊου

Δηλαδή εσείς πιστεύατε ότι θα σταματήσουν; Από τις 12 Ιανουαρίου στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τα θέματα που έχουν σχέση με το ασφαλιστικό και το φορολογικό και τώρα που ήρθε προς συζήτηση θα έλεγαν «πάμε πίσω στις αίθουσες;»… Οι δικηγόροι πήραν σήμερα την απόφαση για να συνεχίσουν έως το ερχόμενο Σάββατο (14/05) την αποχή τους από τις δικαστικές αίθουσες… Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ενδιαφέρον έχει η παρουσία των επτά σημείων όπου διαφοροποιούνται τόσο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όσο και την κυβερνητική μεθόδευση ψήφισή τους.

Οι δικηγόροι διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο ότι :

1. Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.

2. Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

3. Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.

4. Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο.

6. Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται  και οι παροχές υποδιπλασιάζονται και

7. Οι φερόμενες "εκπτώσεις" δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.

Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016.