Δονούσα: Απέκτησε το δικό της ...ναυάγιο στον όρμο της Καλοταρίτισσας

Και οι βλάβες στα ιστιοφόρα που κινούνται φέτος στο Αιγαίο καλά κρατούν. Και το ευχάριστο; Χωρίς να έχουμε τραυματισμούς όσον αφορά τους επιβαίνοντες. Το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου στη Δονούσα, ιστιοφόρο που κινούνταν έξω από τον όρμο της Καλοταρίτισσας βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν διαπιστώθηκε ρήγμα. Η αντίδραση των επιβαινόντων ήταν άμεση και με την βοήθεια ιδιωτικού σκάφους από το νησί των Μικρών Κυκλάδων κατάφεραν να το προσαράξουν εντός του όρμου και με την ένταση του ανέμου να είναι στα περίπου επτά μποφόρ. Και σήμερα παραμένει το σκάφος εντός του όρμου και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που χαριτολογώντας αναφέρουν ότι η Δονούσα απέκτησε το δικό της … ναυάγιο. Ενημερωτικά να σημειώσουμε ότι δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση, οι επιβάτες του ιστιοφόρου είναι όλοι καλά στην υγεία και του παραμένουν στην Δονούσα ενώ αναμένονται δύτες απόψε το βράδυ από την Αθήνα ώστε αύριο να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς και εάν μπορεί να μετακινηθεί άμεσα από την Καλοταρίτισσα…

Ας δούμε πως περιγράφει το συμβάν το δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά…

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 10 Οκτωβρίου), η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ι/Φ “MARANDA” σημαίας Τζέρσεϊ, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βορειοανατολικά της ν. Δονούσας στον όρμο «ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑΣ» και σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων (100m) από την ακτή.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΟΝΟΥΣΑ ΜΑΓΙΣΣΑ» Ν. Νάξου 63, προς παροχή τυχόν συνδρομής εφόσον απαιτούνταν,  στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι δύο (02) εκ των πέντε (05) επιβαινόντων του ανωτέρω Ι/Φ. Οι επιβαίνοντες του “MARANDA” είναι όλοι καλά στην υγεία τους, από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου".

Ευχαριστούμε τον κο Μαυρομμάτη για τις φωτογραφίες από την προσωπική  του ιστοσελίδα στα social media