Εφτασε στον Πειραιά το πλοίο με τα κρητικά προϊόντα (video)

Εδεσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο με τα αγροτικά προϊόντα των παραγωγών της Κρήτης. Με τη συμφωνία των απεργών της ΠΝΟ βρέθηκε λύση για την κατ’ εξαίρεση μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων της Κρήτης, μετά και τις σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον αγροτικό κόσμο του νησιού από τη συνεχιζόμενη απεργία. Δεν πρόκειται για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

Και ενώ η απεργία της ΠΝΟ συνεχίζεται, η διοίκησή της σε χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρθηκε σε «ψευδείς» πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό και ότι συμφωνήθηκε από κοινού η δρομολόγηση πλοίου για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ως παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς αυτές τις πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού για το "πλοίο ασφαλείας"», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πλοίο FESTOS PALACE των Μινωϊκών Γραμμών αναχώρησε στις 18:40 το απόγευμα της Τετάρτης, μεταφέροντας 114 φορτηγά με 3.000 τόνους κηπευτικών και κατέπλευσε στον Πειραιά τα ξημερώματα. Είχε προηγηθεί ένταση το βράδυ της Τρίτης με τους αγρότες να φτάνουν διαμαρτυρόμενοι ως τους καταπέλτες του πλοίου ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ωστόσο στο πλοίο δεν κατάφεραν να μπουν 50 νταλίκες, εκ των οποίων οι έξι μετέφεραν ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί στις έξι ολοκληρώνεται η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ, η οποία συμπληρώνει σήμερα μία εβδομάδα 48ωρων κινητοποιήσεων, ενώ αναμένεται μέσα στη μέρα να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της απεργίας.

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News