Έφυγε από τη ζωή ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο Λευτέρης Καπώνης.

Ο γνωστός σεναριογράφος είχε παραδεχτεί σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα.

«Πήγα για ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα και μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις για άλλα πράγματα. Ο γιατρός μου έδινε ένα 5% να έχω κάτι σοβαρό και τελικά είχα αυτό. Ήμουν στα Εφημερεύοντα και ο γιατρός ήταν μικρός και ό,τι είχε διαβάσει το εφάρμοζε. Μου είπε μια γιατρίνα πως είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτόν που τα τσεκάριζε όλα. Όπως, επίσης, ήμουν τυχερός, γιατί με προειδοποίησε μια αρθρίτιδα. Τελικά το πρόβλημα το είχα στον πνεύμονα. […] Ο γιατρός μου είπε πως αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χημειοθεραπεία. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε πως είμαι ασφαλής», είχε δηλώσει.
Ο σεναριογράφος που υπέγραψε το σενάριο σε επιτυχημένες σειρές, όπως τη σειρά του ΑΝΤ1 «Και οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή», σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και νυν βουλευτής του Σύριζα Πάνος Σκουρολιάκος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενα του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμιση χρόνια. Ο Λευτέρης στη συνέχεια αφιερώθηκε στην συγγραφή σεναρίων και δημιούργησε δεκάδες επιτυχίες (« Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», κ.α. ). Τα τελευταία χρόνια όλοι θυμόμαστε τα κοφτερά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα του στη εφημερίδα μας, την Αυγή. Ο σύντροφος Λευτέρης είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.»

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Καπώνης ήταν ο σεναριογράφος της σαρωτικής επιτυχίας του Ant1 «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή».

Πηγή: