Εκτακτο δρομολόγιο πλοίου από Ηράκλειο (Κρήτη) για Πειραιά

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών της Κρήτης με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπους της ΠΝΟ. Δόθηκε το πράσινο φως για να φύγει το πλοίο ασφαλείας από το Ηράκλειο, προκειμένου να μεταφέρει στον Πειραιά χιλιάδες τόνους ευπαθών κηπευτικών.

Στη συνάντηση έδωσαν το "παρών"  βουλευτές του νησιού, ,ο περιφερειάρχης Κρήτης,  ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαϊτζάκης, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, εκπρόσωποι των αγροτών και εκπρόσωποι της ΠΝΟ.   Στις 18:00 αναχωρεί το πλοίο των Μινωικών Γραμμών

Με ανακοίνωση τους οι Μινωικές Γραμμές κάνουν γνωστό ότι αναχωρεί πλοίο τους για να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών.

"Οι Μινωικές Γραμμές κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τον «εγκλωβισμό» των αγροτικών προϊόντων στα λιμάνια του Ηρακλείου και όλης της χώρας γενικότερα, εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή της να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους και προγραμματίζουν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων που επιθυμούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους μπορούν να επικοινωνήσουν, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 399.899, 2810 229602 Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Επίσης, για κρατήσεις και έκδοση εισιτηρίων φορτηγών οχημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα πρακτορεία λιμένος της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 280882, Πειραιάς: 210 4611391)"

Έτοιμοι οι αγρότες να αναχωρήσουν

4000 τόνοι κηπευτικών βρίσκονται συσκευασμένοι και φορτωμένα σε 120 φορτηγά- ψυκτικούς θαλάμους, έτοιμα να μπουν στο πλοίο και να φύγουν από το νησί.

Την ίδια στιγμή στα συσκευαστήρια και τα δημοπρατήρια του νησιού "περιμένουν" άλλοι τόσοι τόνοι κηπευτικών.

Η όποια καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία του νησιού. Από τη μία τα προϊόντα θα καταστραφούν και από την άλλη κινδυνεύουν να χαθούν συμφωνίες εκατομμυρίων με αγορές του εξωτερικού.

Όλα τα φορτία ζυγισμένα και έτοιμα για αναχώρηση

Οι αγρότες πάντως είναι πανέτοιμοι να φύγουν μέσα στη μέρα από το νησί. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου κατέβαλαν τα μέγιστα ώστε να ζυγιστούν όλα τα φορτία. 120 φορτηγά βρίσκονται ήδη στον ελεγχόμενο χώρο του λιμανιού, με ελεγμένο και ζυγισμένο φορτίο και τους οδηγούς να έχουν εκδώσει ακόμη και τα εισιτήρια τους.

Καθ΄ οδόν και οι αγρότες της Ιεράπετρας

Στο Ηράκλειο φτάνουν και αρκετοί αγρότες από την Ιεράπετρα, που ξεκίνησαν νωρίτερα κομβόι από το Στόμιο, προκειμένου να φτάσουν στο λιμάνι και να επιβάλουν τη φόρτωση των κηπευτικών, σε περίπτωση που δεν δινόταν λύση με το πλοίο ασφαλείας.

Τώρα δεδομένης της θετικής εξέλιξης, έρχονται για να επιβλέψουν και να βοηθήσουν αν χρειαστεί στη φόρτωση των ευπαθών κηπευτικών.

Με πληροφορίες από το neakriti.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News