Εκτακτο - Σύρος: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μέγα Γιαλό

Κάτι ο καιρός με τις ριπές ανέμου να είναι ισχυρές (ακόμη και στα 8 μποφόρ), κάτι η ... ζέστη, κάτι η τάση του ανθρώπου να αυτοκαταστρέφεται και να η πρώτη καλή φωτιά στην Σύρο... Λίγο πριν της δύο το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου εκδηλώθηκε στην περιοχή Δεντράρες, πλησίον του Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, του Μέγα Γιαλού, όπου άμεσα έσπευσαν οχήματα και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα koinignomi.gr "Ανησυχία προκαλείται από την ένταση των ανέμων που πνέουν αυτή τη στιγμή, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες για περιορισμό της πυρκαγιάς, πριν αυτή λάβει διαστάσεις και θέσει σε κίνδυνο σπίτια.

Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ. 

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ έχουν σπεύσει και ιδιώτες με βυτιοφόρα, όπως και υδροφόρα οχήματα του Δήμου για συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα, λίγο μετά τις 15:00 στο Μέγα Γιαλό είχε φτάσει και συνδράμει στην επιχείρηση το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης της Σύρου.

Με παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ζητήθηκε η συνδρομή δύο CanadAir τα οποία αναμένεται.

Στο σημείο έφτασαν επίσης ο νέος Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μηνάς Αληφραγκής.

Λίγο μετά τις 15:15 έφτασαν στη Σύρο και ξεκίνησαν να επιχειρούν, συνδράμοντας τις χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις τα δύο CanadAir".

Εμείς να σημειώσουμε ότι πριν από μερικά λεπτά, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης σε ανάρτησή του που συνοδεύεται από φωτογραφίες αναφέρει " "Μόλις έφτασαν τα αεροπλάνα. 
Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Άμεση η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων".