Ελλάδα: 29 άνθρωποι σώθηκαν με τα ελικόπτερα του Στρατού

Ο σκληρός ήχος του ελικοπτέρου την ώρα που προσεγγίζει έναν προορισμό. Από τη μία φόβος κι από την άλλη ελπίδα. Συναισθήματα αλληλοσυγκρουόμενα… Και όμως; Τις περισσότερες φορές είναι για καλό. Και τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τον Ιούλιο που μας πέρασε μετέφεραν 29 ασθενείς από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε αστικά κέντρα. Και όχι μόνο αυτό.. Στα πλαίσια της Κοινωνικής προσφοράς του Στρατού έχουμε την απολογιστική δράση για τον Ιούλιο που περιλαμβάνει, τόσο ρίψεις νερού σε πυρκαγιές σε εξέλιξη όσο και επιτήρηση ή αναγνώριση…

Όπως διαβάζουμε στην σχετική ιστοσελίδα …

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, συνέδραμε στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), όπως παρακάτω:

- Σε 26 αποστολές αεροδιακομιδών ημέρα και νύχτα, για τη μεταφορά 29 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

- Σε 16 εξόδους με αποστολή αεροπυρόσβεσης, 74 ωρών πτήσης και 368 ρίψεων νερού συνολικά.

Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις παραπάνω υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).

Και εκκαθαρίσεις 

Υπάρχουν όμως και τα πεζοπόρα τμήματα... Και αυτά έχουν το δικό τους μερίδιο..  Kατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διέθεσε προσωπικό και μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), για την έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 300 στρεμμάτων γης, εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 34 νάρκες, 46 βλήματα διαφόρων τύπων και 21 χειροβομβίδες. 

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 17 περιστατικά ανεύρεσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών-πυρομαχικών (EOD). Εξουδετερώθηκαν 10 χειροβομβίδες, 16 βλήματα διαφόρων τύπων και 2 νάρκες.