Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - 32χρονος: "Με κερνούσαν κοκαΐνη στα μαγαζιά που δούλευα"

Ελλάδα – 32χρονος: “Με κερνούσαν κοκαΐνη στα μαγαζιά που δούλευα”

|

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για την κατοχή 7.8 κιλών κοκαϊνης – «Είμαι εξαρτημένος, η Έλενα δεν έχει καμία σχέση, δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών» ανέφερε ο σύντροφος του γνωστού μοντέλου που έχει σχέση με Νάξο και Μικρές Κυκλάδες (Κουφονήσια) – «Εγώ φταίω για την εμπλοκή της συντρόφου μου» – Ηταν έτοιμοι να παντρευτούν και το “με κατέστρεψες” 

 «Όταν εργαζόμουν σε νυχτερινά καταστήματα με κερνούσαν με κοκαΐνη. Δυστυχώς λόγω της καθημερινής χρήσης εθίστηκα και έκτοτε είμαι εξαρτημένος από την κοκαΐνη. Έχω κάνει χρήση και άλλων ναρκωτικών όπως mdma και extacy σε συνδυασμό με υπερκατανάλωση αλκοόλ» Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Ο λόγος για τον 32χρονο που κατηγορείται για την κατοχή των 7,8 κιλών κοκαϊνης και έχει έμμεση σχέση με τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (Κουφονήσια)… Και η απάντηση που έδωσε ήταν ενώπιον της ανακρίτιας όπου απολογήθηκε χθες με υπόμνημα. Και η συγκεκριμένη φράση έρχεται ως δικαιολόγια για τον εθισμό του εμπλέκοντας και την Νάξο…

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα protothema.gr ” με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, ο 32χρονος υποστήριξε από το 2011, οπότε και άρχιζε να εργάζεται ως μπάρμαν σε νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα και το καλοκαίρι στη Νάξο, ξεκίνησε να κάνει χρήση κοκαΐνης. «Όταν εργαζόμουν σε νυχτερινά καταστήματα με κερνούσαν με κοκαΐνη. Δυστυχώς λόγω της καθημερινής χρήσης εθίστηκα και έκτοτε είμαι εξαρτημένος από την κοκαΐνη. Έχω κάνει χρήση και άλλων ναρκωτικών όπως mdma και extacy σε συνδυασμό με υπερκατανάλωση αλκοόλ». Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τις Αστυνομικές Αρχές της Νάξου, καθότι έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την σύλληψη γνωστού επιχειρηματία της Νάξου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.. 

Από εκεί και πέρα… Εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες αλλά και θύμα του «Βασίλη» από τον οποίο προμηθεύονταν κοκαΐνη αλλά δεν μπόρεσε να ξεπληρώσει το χρέος του ύψους 6.500 ευρώ, δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ο 32χρονος Δημήτρης Ρεγκινίδης, ο οποίος απολογήθηκε χθες για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα 7,827 κιλών κοκαΐνης (αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής). Μάλιστα, ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος ανάφερε ότι αρνείται την κατηγορία όπως του έχει αποδοθεί και υποστήριξε ότι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του, η 29χρονη πρώην παίκτρια τηλεοπτικού reality και μοντέλο Έλενα Πολυχρονοπούλου, που επίσης έδωσε χθες εξηγήσεις στην ανακρίτρια για την ίδια κακουργηματική κατηγορία, αμέσως μετά τις απολογίες τους πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Κατά την απολογία της, η 29χρονη φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια: «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφός μου».

Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε πως πολύ συχνά είχε καυγάδες με τον 32χρονο και ότι προσπαθούσε να τον πείσει να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, παρά τους συχνούς διαξιφισμούς το ζευγάρι φέρεται να είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 15 Οκτωβρίου 2021. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη όταν άκουσε την απόφαση για προφυλάκισή της ξέσπασε, φωνάζοντας για τον σύντροφό της: «Με κατέστρεψε!».

polixronopoyloy-koka-arthro.jpg
Αιτήματα

Ο 32χρονος υπέβαλλε τα εξής αιτήματα στην ανακρίτρια: Να ερευνηθεί από το χημείο του κράτους το ποσοστό περιεκτικότητας σε κοκαΐνη στη ποσότητα που βρέθηκε και κατασχέθηκε, όπως επίσης να εξεταστεί και ο ίδιος από πραγματογνώμονα ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησής του. Τέλος, υπέβαλλε αίτημα για αναζήτησή βιντεοληπτικού υλικού από το σημείο της επίδικης διασταύρωσης προκειμένου να αποδειχθεί ότι: «1. Δεν αντιστάθηκα, αντίθετα χτυπήθηκα, 2. Δεν πρόλαβα να ακουμπήσω τη βαλίτσα, 3. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί που με συνέλαβαν ήταν αυτοί που ακολουθούσαν το ταξί και πέρασαν μπροστά μου δευτερόλεπτα αφότου στάθμευσε οδηγός του ταξί». Επιπρόσθετα, κατά την εμφάνιση του ενώπιον της ανακρίτριας για χορήγηση προθεσμίας ο κατηγορούμενος, είχε ζητήσει να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι υπήρχε κοκαΐνη στο αίμα του.

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος 29χρονης, Παντελής Κοκοτός, μετά τη προφυλάκιση της εντολέας του ανέφερε: «Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμμα οποιαδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό των αστυνομικών ότι η 29χρονη πέταξε ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας, ο συνήγορός της ανέφερε: «η εντολέας μου ουδέποτε έχει καπνίσει, ουδέποτε έχει πιει, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποδειχθεί».

Από τη πλευρά του ο συνήγορος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργοπουλος, δήλωσε: «Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών καταστρέφει τον οργανισμό του, χάνει την αυτοκυριαρχία του και αν φτάσει στο σημείο να χρωστάει στα κυκλώματα που τον προμηθεύουν κινδυνεύει να γίνει υποχείριο τους και να εγκλωβιστεί ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος σε καταστάσεις οι οποίες τον οδηγούν στη φυλακή. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σήμερα με τον εντολέα μου, ο οποίος δεν είναι κανένας μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, κατοικεί σε ένα διαμέρισμα ταπεινό και φτωχικό 50 τετραγωνικών, εργαζόταν από τα 13 του έτη και δυστυχώς εγκλωβίστηκε σε αυτή την υπόθεση».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Ολυμπιακή Φλόγα – Πάρος: Εκδήλωση τελετής υψηλού πολιτισμικού επιπέδου (photos)

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Άννας Κάγκανη Κορτιάνου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Φλώρας Λουκή. (photos)

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό