Ελλάδα - ΑΑΔΕ: Μπλόκο στις αλλαγές μόνιμης κατοικίας (!!Ι)

Οχι ότι δεν θα φτάναμε σ' αυτό το σημείο. Αλλωστε από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα και οι μετακινήσεις κυρίως προς τα νησιά, οι πιο ...γρήγοροι έκαναν την κίνηση αυτή, να αλλάξουν δηλαδή τόπο κατοικίας... Και σήμερα για να αποτρέψει τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα και την εφευρετικότητα των νεοελλήνων που αλλάζουν τόπο μόνιμης διαμονής μέσω TAXISNET για να μπορέσουν να εκδράμουν στο χωριό, ο διοικητής της Ανεξάρτησης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με απόφασή του παγώνει την οποιαδήποτε μεταβολή μόνιμης κατοικίας.

Αναφερόμαστε στον Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος προχώρησε σε ακόμα ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του ιού COVD-19 διατάσσοντας τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να σταματήσουν αμέσως να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο γραμματέας των ειδικών φρουρών Βασίλης Μαυροειδάκος ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί που ζουν σε παράλληλο σύμπαν και σκαρφίζονται πατέντες για να πάνε στα χωριά και τα εξοχικά τους το Πάσχα. «Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν... Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε "πόλεμο"» διεμήνυσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.  «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Ελληνες που ακούνε τους Ελληνες αστυνομικούς. Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ