Ελλάδα: Το Άγιο Φως έρχεται το Μ. Σάββατο με στρατιωτικό αεροπλάνο

Εντάξει, έχουμε την πανδημία, έχουμε τις απαγορεύσεις αλλά έχουμε και την Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται .. Και μαζί της έρχεται και το Αγιο Φως.. Αλήθεια φέτος πως θα το μεταφέρουμε στην Ελλάδα από τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση πτήσεων; Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι το Πάσχα φέτος θα είναι τελείως διαφορετικό. Το είπε άλλωστε και πάλι σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας για ... σύνθετη άσκηση και προσθέτοντας " συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία ώστε όλα να γίνουν σωστά και με τον λιγότερο δυνατό κίνδυνο για τους πιστούς" 

Πως έχει το πρόγραμμα με βάση τις τελευταίες αλλαγές;  Το Άγιο Φως δεν πρόκειται να έλθει το Μεγάλο Σάββατο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος

Στο στρατιωτικό αεροσκάφος δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δηλαδή ο ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εκκλησιαστική διπλωματία Κώστας Βλάσης, αλλά ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό.

Το ‘Αγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικό απεσταλμένο στο αεροπλάνο ενώ δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανείς στο Ισραήλ.(Το ίδιο θα συμβεί και με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς που θα στείλουν αεροπλάνο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός).

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης θα υποδεχθεί το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Δεν θα υπάρχει τιμητικό άγημα ευζώνων και στρατιωτική μπάντα (όπως συνέβαινε άλλες φορές), αλλά η τελετή παραλαβής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή, μ΄ένα ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για τη διασπορά του Αγίου Φωτός σ΄όλη την Ελλάδα, αλλά η μεταφορά θα γίνει με τις προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα πτήσεις.