Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα: Από αύριο Μεγάλη Τρίτη έως το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα...

Ελλάδα: Από αύριο Μεγάλη Τρίτη έως το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-49

|

Εμβόλια … Τι ανοίγει από αύριο Μεγάλη Τρίτη έως και το Μεγάλο Σάββατο … Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39, τη Μεγάλη Πέμπτη για τους 40-44 και τέλος το Μεγάλο Σάββατο για τους 45-49 .. Πότε έρχεται το Johnson & Johnson και τι ειπώθηκε για τις έγκυους 

Μεγάλη Εβδομάδα ή Ανάσταση για το πρόγραμμα “Ελευθερία”; Και το λέμε αυτό γιατι από αύριο Μεγάλη Τρίτη έως και το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό των πλέον παραγωγικών ηλικών στην Ελλάδα… Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιαστικά ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ανακοίνωσε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα:

@ Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για τα εμβόλια της AstraZeneca.

@ Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Αύριο Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα 30-39. Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε πως «τα ραντεβού είναι αρκετά», υπογραμμίζοντας ότι «κάποιος που θα κλείσει αύριο ραντεβού, μπορεί να εμβολιαστεί ακόμα και την επόμενη μέρα». 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι για το εμβόλιο της AstraZeneca θα υπάρχει μια ευελιξία ανάμεσα στην 1η με την 2η δόση, που έχει διάρκεια 12 εβδομάδων.

«Αν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες και μετά τις 8 από την πρώτη δόση και συντρέχουν λόγοι, μπορεί να το κάνει», είπε, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει «μία μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοιας που να μεταβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα του εμβολίου».

Το περασμένο Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα τους πολίτες 50-54 ετών, ενώ την περασμένη Τετάρτη είχε ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 55-59.

Κοντά στα 3. εκατ. εμβολιασμοί

«Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από 5 Μαΐου.

Εγκυμοσύνη

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας στις ηλικίες 30-39 ετών, στην οποία βρίσκονται γυναίκες «στην κατάλληλη -και στη χώρα μας- ηλικία αναπαραγωγής».

Είπε ότι «ο εμβολιασμός με το εμβόλιο τύπου mRNA στην κύηση είναι ασφαλής», αναφέροντας τις σχετικές έρευνες που έχουν γίνει.

Κατόπιν, τόνισε ότι τα εμβόλια με ιικό φορέα (όπως είναι της AstraZeneca και της J&J) είναι κατά 99,9% ασφαλή στην κύηση και πως μειονεκτούν μόνο στο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χορήγηση των εμβολίων κατά την κύηση.

«Το ότι θα είναι περίπου σίγουρο ότι θα είναι ασφαλή, στηρίζει και την περίπτωση πως αν μια γυναίκα εμβολιαστεί κατά την κύηση, αυτό δεν συνεπάγεται και διακοπή της κύησης. Επομένως είναι μια στάση αναμονής για λίγο, μέχρι να έχουμε επαρκή στοιχεία και αυτή η επιστημονική τυπικότητα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την αναπαραγωγή των νέων γυναικών στη χώρα μας», πρόσθεσε. [Διαβάστε]

emvolio-tin-m-pempti-i-platforma-gia-toys-40-44-kai-to-m-savvato-gia-toys-45-490

Johnson & Johnson

Η ίδια τόνισε ότι «είχαμε την απόφαση για άρση των περιορισμών στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson» μετά την ανάλυση των δεδομένων για τα θρομβωτικά επεισόδια που πιθανόν να σχετίζονταν με το μονοδοσικό εμβόλιο J&J από τον FDA και ΕΜΑ.

Όπως είπε, εξετάστηκαν 15 περιπτώσεις σε σύνολο 7,9 εκατ. δόσεων εμβολίου και αφορούσαν σε γυναίκες 18 έως 44 ετών και δύο περιστατικά άνω των 50 ετών.

Τόνισε ότι τα «οφέλη υπερτερούν από τις σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες», σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τις σπάνισες αυτές περιπτώσεις» και πως συνεχίζεται η επιτήρηση κι «αν υπάρχουν δεδομένα που διαφοροποιούν τη θέση έρχονται ως αποτέλεσμα αυτής της επιτήρησης».

«Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, η Επιτροπή των Εμβολιασμών γνωμοδότησε την άρση των περιορισμών στη χορήγηση του εμβολίου της J&J στην Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας ότι «είναι ένα εμβόλιο πολύ χρήσιμο και θα πάει εκεί που αδυνατούν λόγω φυσικής δυσκολίας να πάνε τα άλλα εμβόλια». 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"