Ελλάδα - Covid 19: Εφυγε από τη ζωή βρέφος 37 ημερών ελέω κορωνοϊού

Βρέφος

Πάλεψε, αλλά .... Δεν τα κατάφερε το αγγελούδι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο, το αγοράκι, ηλικίας μόλις 37 ημερών, πέθανε. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του. Παρουσίασε επίσης και αναπνευστικά προβλήματα. Το διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό βγήκε θετικό και το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα στη μονάδα Covid στο νοσοκομείο Παίδων.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 556 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας είχε αναφερθεί σε live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας στο βρέφος με κορωνοϊό που ήταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία, από τις 19 Φεβρουαρίου, την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αγλαΐα Κυριακού”. Είναι μια μικρή, αθώα ψυχή, που δίνει μάχη για τη ζωή, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά»

Και είχε προσθέσε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια...  «Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτήν την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News