Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Covid 19: Στα 10 ευρώ το κόστος για τα rapid...

Ελλάδα – Covid 19: Στα 10 ευρώ το κόστος για τα rapid test

|

Ο Γιάννης Οικονόμου – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος –  αναφέρθηκε στα νέα μέτρα – Το κόστος των rapid test 

Μία «γεύση» από τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τρίτης, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει, ενώ άφησε ένα «παράθυρο» για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας για τους εμβολιασμένους απέναντι στην πανδημία σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν θωρακιστεί ακόμα (σ.σ. με το εμβόλιο)», είπε ο κ Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από εδώ και πέρα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους χώρους εστίασης αφού αυτό δεν είναι θέμα «επιβίωσης», όπως είπε, όπως είναι να πας, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ. «Σε μια σειρά από άλλους χώρους, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία, ενδεχομένως στους κινηματογράφους και στα θέατρα, με ένα rapid τεστ 48 ωρών να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τέτοιες δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους». Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το τεστ θα επιβαρύνει οικονομικά τους ίδιους τους ανεμβολίαστους.

 

Πόσο θα κάνει το rapid τεστ

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ», όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αν και τόνισε ότι δεν το λέει διχαστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μίλησε για τη ροή των εμβολιασμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν θα σταματήσουμε να παρακινούμε τους ανθρώπους να πάνε να εμβολιαστούν».

Διευκρίνισε ότι θα «δίνουμε κάθε εξήγηση στους καλοπροαίρετους, υπάρχει κόσμος που φοβάται για την επίδραση που μπορεί να έχει στην υγεία του (σ.σ. το εμβόλιο). Επιστήμονες, καθηγητές, άνθρωποι που έχουν φάει τα χρόνια τους στα εργαστήρια, στην έρευνα, στα νοσοκομεία, τους δίνουν τις απαντήσεις υπεύθυνα και με την υπογραφή τους».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε τι θα γίνει με τις αναστολές συμβάσεων σε υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι αφού για παράδειγμα στο ΕΚΑΒ 1245 από τους 4.000 είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Στα νοσοκομεία τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι στον υγειονομικό κλάδο που αρνείται να εμβολιαστεί. Είναι ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε. Απασχολεί και τους ιατρικούς συλλόγους στο πλαίσιο της δεοντολογίας». 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη