Ελλάδα - Γ. Μπίκα: "Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες να μιλήσουν"

Μπίκα

«Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες που ενδεχομένως έχουν ζήσει αντίστοιχα περιστατικά, να μιλήσουν, ώστε να σταματήσουμε τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε η 24χρονη #Γεωργία_Μπίκα κατά την έξοδό της από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

«Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Ελπίζω να βρω το δίκιο μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 24χρονης που το πρωί έφτασε στο Τ.Α. Λευκού Πύργου. Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα μετέβη στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου προκειμένου να καταθέσει για το τι συνέβη με τον δικηγόρο του 27χρονου.

Ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης βρέθηκε εκ νέου η 24χρονη για συμπληρωματική κατάθεση, παρουσία ψυχολόγου.

«Η 24χρονη παλεύει να ενώσει τα κομμάτια της», σημειώνει ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, Αθανάσιος Ζιώγας. Οπως αναφέρει, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο ίδιος πιστεύει πως η ανακρίτρια επιθυμεί την παρουσία ψυχολόγου, ώστε να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής γυναίκας, κάτι που είχε αιτηθεί ο ίδιος ο δικηγόρος της ώστε να διερευνηθούν τα μηνύματα και οι κλήσεις της ίδιας προς επιβεβαίωση της μαρτυρίας της.

Η νεαρή γυναίκα έδωσε διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης.

Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Κι άλλες καταθέσεις

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της κι έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

Όπως μετέδωσε τις προηγούμενες μέρες το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Την ίδια ώρα, διά του συνηγόρου του, ο 27χρονος (διώκεται αυτή τη στιγμή για γενετήσιες πράξεις χωρίς της συναίνεση της παθούσας) επανέλαβε σε δήλωση που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ 1, ότι ουδέποτε διέπραξε «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας.

«Η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση.

Νέες καταγγελίες

Παράλληλα, ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που έκανε γνωστή την υπόθεση της 24χρονης, συνεχίζει τις αναρτήσεις, λέγοντας πως λαμβάνει συνεχώς νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζήση, τον δικηγόρο του κ. Γκιώνη, ο ακτιβιστής δέχεται μηνύματα από πολλές πόλεις της Ελλάδας ότι συμβαίνουν εξίσου κι εκεί τα ίδια περιστατικά, από κοπέλες που έχουν κληθεί σε πάρτι ή που γνώριζαν αντίστοιχα σκηνικά.

Διαρροή καταθέσεων

Σε συνέχεια, πάντως, της διαρροής καταθέσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Στο επίκεντρο της διενέργειας έρευνας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News