Ελλάδα - Γαλάτσι: Μία ελιά για τα 100 χρόνια γέννησης του Μανώλη Γλέζου

Γαλάτσι - Γλέζος

"Περπάτησες στον ηλιόλουστο κήπο των ονείρων
φυτεύοντας κι από ένα όνειρο
σε κάθε σου βήμα"

Οι στίχοι που συνοδεύσαν την ανάρτηση στη σελίδα "Αποχαιρετάμε τον Μανώλη Γλέζο" στα social media και συνοδεύουν μία είδηση που είχε ως πρωταγωνιστή τον Δήμο Γαλατσίου... 

Πότε; Που; Τι έγινε; 

galatsi1.jpgΠολύ απλά ο Δήμος Γαλατσίου που ουκ ολίγες φορές τίμησε Ναξιώτες, όταν στην πατρίδα τους απλά πέρασαν ... απαρατήρητοι, δεν θα μπορούσε να μην αποδώσει φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο... Αλλωστε την περασμένη Παρασκευή (09/09) συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννησή του.. 

Και στον Δήμο Γαλατσίου προχώρησαν σε μία απλή κίνηση ... " Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος και ο υπεύθυνος πρασίνου Γιώργος Αργυρός του Δήμου  Γαλατσίου, φύτεψαν μία ελιά με 100 ελίτσες, στην είσοδο του Θεάτρου.  Το αιωνόβιο δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη, την ελπίδα και την ευημερία". 

Απλή κίνηση, αλλά τόσο σημαντική στη μνήμη ενός ανθρώπου που πάλεψε για την Νάξο, την Ελλάδα και τα ιδανικά της...  

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό... 

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν στα πλαίσια ολοκληρωμένου αφιερωματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου  με το μουσικό σύνολο και τη χορωδία του Ωδείου Αθηνά.

Μάλιστα, δόθηκε  δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους το έντυπο “Μανώλης Γλέζος 1922 - 2022. Ο πολίτης του κόσμου 100 χρόνια από τη γέννησή του”

Διδασκαλία & Διεύθυνση Χορωδιών: Δήμητρα Χανού – Αργυροπούλου

Πιάνο & Ενορχήστρωση: Ηλίας Αργυρόπουλος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Μανιταράς 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News