Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα (Γλυκά Νερά): Επικηρύχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι δολοφόνοι με 300.000 ευρώ

Ελλάδα (Γλυκά Νερά): Επικηρύχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι δολοφόνοι με 300.000 ευρώ

|

Η στυγερή δολοφονία της 20χρονης στην Αλόννησο μπροστά στο μωρό της, για 15.000 ευρώ και κοσμήματα – Οι έρευνες και η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

 

Στην προκήρυξη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών.

Σε κοινή απόφαση που συνυπέγραψαν οι κ. Χρυσοχοΐδης και Σκυλακάκης, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, «σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης «Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς  αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Οι έρευνες 

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας με θύμα την 20χρονη Κάρολαιν, μητέρα και φοιτήτρια, την οποία στραγγάλισαν αδίστακτοι ληστές τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά, δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο 32χρονο σύζυγο της και το μόλις 11 μηνών βρέφος τους.

Στην Αλόννησο, τον τόπο όπου και μεγάλωσε η 20χρονη η είδηση της δολοφονίας της έσκασε σαν βόμβα. Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις μη μπορώντας να πιστέψει το τραγικό περιστατικό. Οι γονείς της άτυχης κοπέλας ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί, αν και κατάγονται από άλλες χώρες.

«Η κοπέλα μεγάλωσε στο νησί από μικρή ηλικία. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Έχουμε σοκαριστεί, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Τέτοια βαρβαρότητα…», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης σε επικοινωνία που είχε μαζί του το iefimerida.gr για το έγκλημα που πάγωσε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς της 20χρονης (βρετανικής καταγωγής ο πατέρας, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες η μητέρα) μένουν στο νησί πάνω από 20 χρόνια. Η μητέρα της μάλιστα ήταν καθηγήτρια στο σχολείο του νησιού για αρκετά χρόνια.

H νεαρή κοπέλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί, αφού το επισκεπτόταν συχνά ακόμη και μετά τον γάμο της με τον 32χρονο σύζυγό της, καθώς το υπεραγαπούσε. Το περασμένο καλοκαίρι, το κοριτσάκι τους ήρθε στον κόσμο συμπληρώνοντας την ευτυχία τους. Όπως είπαν κάτοικοι του νησιού στο iefimerida.gr το ζευγάρι γνωρίστηκε στην Αλόννησο και ήταν μαζί από παιδιά.

Η επίθεση 

Οι αδίστακτοι ληστές, αφού σκότωσαν τον σκύλο της οικογένειας για να μην τους προδώσει και για να μην τους εμποδίσει, εισέβαλλαν στη μεζονέτα της οικογένειας από το παράθυρο του υπογείου.

Οπως είπε ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης στην πρώτη του ανεπίσημη κατάθεση στην αστυνομία, οι ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι τους περίπου στις 4:30 τη νύχτα. Εδεσαν εκείνον χειροπόδαρα σε μια καρέκλα και ακολούθως άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Οπως είπε ο 32χρονος φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αδίστακτοι ληστές δολοφόνησαν την 20χρονη, βρετανικής καταγωγής, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι, δίπλα στο 11 μηνών μωρό της, το οποίο το πρωί βρέθηκε από τους αστυνομικούς δίπλα στη νεκρή, σε κατάσταση σοκ να κλαίει.

Πληροφορίες του iefimerida από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η εισβολή των αδίστακτων κακοποιών έγινε 1,5-2 ώρες πριν τον εντοπισμό τους. Την γυναίκα την μετέφεραν ή την βρήκαν στη σοφίτα όπου ήταν η κούνια με το παιδί. Πιθανόν την πίεσαν να τους πει που βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα απειλώντας με τη ζωή του παιδιού της. Εκεί βρέθηκε νεκρή με ένα μαξιλάρι δίπλα της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν από την οικία του 32χρονου και της 20χρονης 15.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν