Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Χαρδαλιάς: "Το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά, δεν θα...

Ελλάδα – Χαρδαλιάς: “Το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά”

|

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε σαφές ότι τα μέτρα περιορισμού της κίνησης θα παραταθούν “δεν θα κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό δεν θα πάμε Εκκλησία – Δεν θα σουβλίσουμε, θα προσευχηθούμε από το σπίτι”

Σαφές μήνημα ότι τα μέτρα περιορισμού της κίνησης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και στις γιορτές του Πάσχα έστειλε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Σωτήρη Τσιόδρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως είπε φέτος “δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στην εκκλησία αλλά θα προσευχηθούμε σπίτι. Για να προστατεύσουμε φίλους και συγγενείς και να γιορτάσουμε όλοι μαζί του χρόνου. Πρόσθεσε μάλιστα οτι τώρα που οι ημέρες μεγαλώνουν, όλοι θέλουμε να βγούμε έξω αλλά θα είναι λάθος. Δεν πρέπει να ατονίσουν τα μέτρα. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις”.

Ουσιαστικά ακολούθησε την «γραμμή» που είχε χαράξει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και αναλυτικά είπε:  «Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες. Εάν όμως κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών τότε η επιλογή είναι μονόδρομος. Περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα. Αυτό δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης ,είναι κάτι που αναγκαστικά θα συμβεί αν δεν αντιληφθούμε ότι μέχρι τώρα έχουμε διανύσει ένα δύσκολο δρόμο, ένα δικό μας Γολγοθά , όμως είμαστε ακόμα στην αρχή και πρέπει να επιμείνουμε στο στόχο: Μένουμε σπίτι χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εξαιρέσεις.

«Αντιλαμβάνομαι την εσωτερική ανάγκη να βγούμε έξω αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι το λάθος, αυτό βοηθάει τη νόσο . Έχουμε κάνει τόση προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήματα πίσω, μένουμε πιστοί στο στόχο: Μένουμε σπίτι και κινούμαστε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Περίπατοι και βόλτες μακριά από τα σπίτια μας και για ώρες απλά επιβαρύνουν τα δεδομένα και εξυπηρετούν τον ίδιο τον ιό».

Χαρδαλιάς: Σημαντικές οι ιχνηλατήσεις των νοσούντων
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην προσπάθεια περιορισμού μετάδοσης του ιού συμβάλλουν και οι τακτικοί έλεγχοι και οι ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα. Μέχρι και χθες το βράδυ το Κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας είχε ιχνηλατήσει 324 θετικά κρούσματα, καθώς και 513 στενές επαφές τους .

Την ίδια στιγμή έχουν καταχωρηθεί οι επιβάτες 172 πτήσεων εξωτερικού οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για την υποχρέωση τους να τεθούν σε 14ημερη καραντίνα , καθώς και για τα μέτρα πρόληψης ατομικής προστασίας που πρέπει να ακολουθούν. Μέχρι χθες το βράδυ ελέγχονταν 6229 άτομα από το κέντρο της ΓΓΠΠ για την τήρηση του κατ΄ οίκον περιορισμού τους. Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι από τους οποίους οι 3109 στη περιοχή της Αττικής. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων βρέθηκαν 22 πολίτες να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα .

Επίσης υπάρχουν 83 πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, εκ των οποίων 22 βρέθηκαν θετικοί στον ιό και οι υπόλοιποι 61 επέλεξαν οικειοθελώς να ολοκληρώσουν την καραντίνα τους στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Άλλοι 160 πολίτες στην Θράκη αναμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Αυξάνονται οι προσφορές υγειονομικού υλικού
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στις προσφορές υγειονομικού υλικού, οι οποίες αυξάνονται, σημειώνοντας ότι η αγορά και μεταφορά υλικού αυτό το διάστημα είναι δύσκολη διαδικασία αφού όλες οι χώρες του κόσμου προσπαθούν να εξασφαλίσουν υγειονομικό υλικό και υπάρχει τεράστια ζήτηση. «Γίνεται μια πραγματική μάχη στις αγορές του εξωτερικού», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η χώρα μας με συντονισμένες προσπάθειες έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες ενισχύοντας το σύστημα υγείας .

Αναφέρθηκε και στην προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών , το οποίο διαθέτει δωρεάν στο υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Βασίλη Αποστολόπουλο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα