Ελλάδα - Χαρδαλιάς: Περπατάμε, τα sms με βάση τα χιλιόμετρα (!!!)

Χαρδαλιάς Photo credit INTIME NEWS

Νέα δεδομένα από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου… Κι αυτό γιατί έχουμε την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας για μείωση της κινητικότητας λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται σε όλη τη χώρα… Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Οπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από έναν χρόνο αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό "βλέπουμε το τέλος αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό”, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις επιταχύνουν τη μετάδοση του ιού και εκμεταλλεύονται και την μικρότερη παράλειψή μας.

Σημείωσε ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας που βλέπουμε. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στις περιοχές με πρόσθετη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται και αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει πλέον να καλύπτουν περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες. Έτσι, από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00, αλλάζουν τα εξής όσον αφορά τους έξι λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης με SMS θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στους κωδικούς 2 και 6.

Ειδικότερα:

@ Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από την κατοικία ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

@ Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από την οικία.

@ Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News