Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Ιανός: Δύο αγνοούμενοι στη Καρδίτσα, "Χάθηκε" ο Ασσος στη Κεφαλονιά

Ελλάδα – Ιανός: Δύο αγνοούμενοι στη Καρδίτσα, “Χάθηκε” ο Ασσος στη Κεφαλονιά

|

Θρίλερ με τους δυο αγνοούμενους στην Καρδίτσα – Τρεις νεκροί και εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά, πλημμύρες στην Κρήτη

Ο Ιανός βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά σε όλη την Ελλάδα και δη στην ηπειρωτική (βλ Θεσσαλία) Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής να εντοπίσουν τους αγνοούμενους από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιανό.  Πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία είναι τρεις , ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται από χτες.

Δύο αγνοούμενοι

Πρόκειται για:

– Την 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.

– Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Τρεις νεκροί

Τα ορμητικά νερά άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, μια γυναίκα στα Φάρσαλα και έναν άνδρα στην Καρδίτσα, ενώ όλες οι έρευνες της Πολιτικής Προστασίας εστιάζονται στους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον οικισμό Βασιλί, ενώ ο 63χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή κοντά στο νοσοκομείο στην πόλη της Καρδίτσας.

Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρός και ο ηλικιωμένος άνδρας  στην Καστανιά Καρδίτσας.

Ο άνδρας αγνοούνταν από το Σάββατο όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν στήσει από χτες επιχείρηση για τον εντοπισμό του με αποτέλεσμα να τον βρουν χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί της Κυριακής

.

Χαρδαλιάς από Κεφαλονιά: «Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και λίγα λόγια»

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.

Θρίλερ με τη φαρμακοποιό που αγνοείται στο Μουζάκι

Συναγερμός από χτες έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό μιας 43χρονης οδηγού, το όχημα της οποίας παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος «φούσκωσε» κατά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Ιανός» από την περιοχή.

Η οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία είναι φαρμακοποιός της περιοχής, το βράδυ της Παρασκευής, αγνοώντας τις απαγορεύσεις, επιχείρησε να διασχίσει τον Πάμισο ποταμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί κι έκτοτε να αγνοείται η τύχη της.

Άγνωστο παραμένει το εάν και πόσοι άλλοι βρίσκονταν μαζί της στο ίδιο όχημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή από νωρίς το πρωί.

Παράλληλα, αγνοείται κι ένας 62χρονος στην Καστανιά Καρδίτσας που κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του και μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδιναν μάχη για να τον εντοπίσουν.

Αγοραστός στο MEGA: Έχουμε μία αγνοούμενη, έγιναν πάνω από 800 διασώσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα για τις εικόνες καταστροφής στην περιφέρεια μετά την επέλαση του φονικού κυκλώνα.

Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα. «Τίποτα δεν είναι όπως χθες», υπογράμμισε.

«Υπάρχουν χωριά που δεν θυμίζουν το παρελθόν τους, δεν τα αναγνωρίζεις. Έχουμε πρόβλημα με τις υποδομές. Πεσμένοι δρόμοι, ακατάλληλες γέφυρες. Πρόβλημα με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση. Έχουμε πρόβλημα σε φορτηγά και σε μηχανήματα.

Έχουμε πρόβλημα στη ζωτική και φυτική παραγωγή. Η κυβέρνηση εξήγγειλε πρόσθετα χρήματα για χρηματοδότηση στους τομείς αυτούς. Εμείς ως Περιφέρεια ζητήσαμε ταχύτητα και απλοποίηση.

Υπολογίζουμε ότι είναι πάνω από 8.000 σε όλη τη Θεσσαλία εκείνα που πρέπει να ελεγχθούν γιατί έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε.

«Έχουμε μία αγνοούμενη. Δεν υπήρχε ζευγάρι που είχε καταπλακωθεί, υπήρχε ένα ζευγάρι που απεγκλωβίστηκε», σημείωσε και μίλησε για πάνω από 800 διασώσεις.

«Γρήγορες αποζημιώσεις στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους», τόνισε κλείνοντας.

Αποκλεισμένα έξι χωριά στο Μουζάκι Καρδίτσας

Τεράστια είναι η καταστροφή στο Μουζάκι Καρδίτας όπου συνεχίζει να αγνοείται μια 40χρονη γυναίκα καθώς το αυτοκίνητο της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ο κ. Φάνης Στάθης, δήμαρχος Μουζακίου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τόνισε ότι πρόκειται για μια βιβλική καταστροφή για το δήμο, ενώ για την 40χρονη γυναίκα που αγνοείται είπε πως όπως δείχνουν τα πράγματα έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αναφερόμενος στις υποδομές, επισήμανε ότι έχουν σχεδόν διαλυθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου.

Στα ορεινά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα γιατί έχουν κοπεί γέφυρες και έξι χωριά είναι αποκομμένα.

Τα χωριά αυτά δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα και ο δήμαρχος εξέφρασε ανησυχία για τους κατοίκους αυτών των χωριών αναφέροντας για παράδειγμα τους νεφροπαθείς που ζουν εκεί και όσους χρειάζονται φάρμακα.

Ρεύμα όμως δεν υπάρχει ούτε στην πόλη του Μουζακίου. Παρά το γεγονός ότι η πόλη ηλεκτροδοτήθηκε για λίγη ώρα, στη συνέχεια έπεσε η τάση και δυστυχώς και πάλι δεν υπάρχει ρεύμα σε όλη την πόλη, είπε ο δήμαρχος.

Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν αεροπλάνα

Δύσκολη νύχτα πέρασε και η Κρήτη, καθώς σημειώθηκαν πολλά προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός. Στο Ηράκλειο Κρήτης πλημμύρισαν  οι δρόμοι και τα καταστήματα στην πόλη.

Εξαιτίας του καιρού 3 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ενώ συνολικά 7 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Στη Νέα Αλικαρνασσό κατέρρευσε μπαλκόνι. Στην οδό Δημοκρατίας συγκεκριμένα, η βροχή παρέσυρε το προστατευτικό στηθαίο ταράτσας το οποίο με τη σειρά του συμπαρέσυρε το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτηρίου. Τα υλικά από το στηθαίο και το μπαλκόνι έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα στα οποία προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Εξάλλου, η έντονη κεραυνική δραστηριότητα προκάλεσε ακόμα και εκρήξεις σε πυλώνες της ΔΕΗ στον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο τμήμα του Εθνικού Δικτύου από Ηράκλειο προς Αγιο Νικόλαο. Οι εκρήξεις προκάλεσαν και σταδιακές διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Μάλιστα ανά διαστήματα κοβόταν και επανερχόταν η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Κεφαλονιά – Βουνό από πέτρες σκέπασε τα αυτοκίνητα

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την Άσσο, στην Κεφαλονιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν τόνους πέτρας και χώματος, οι οποίοι σκέπασαν ολόκληρα αυτοκίνητα.

Η Κεφαλονιά ήταν ένα από τα νησιά του Ιονίου που σάρωσε η κακοκαιρία Ιανός στο πέρασμά της.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην Κεφαλονιά και τα φερτά υλικά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα in.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Μπήκε κι επίσημα στην ψηφιακή εποχή

Παράδοση «Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος

Αligenis Milos: Δυνατές συμμετοχές με τη παρουσία Ezgi Oz και Anna McCauley

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στο χώρο των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου, δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Aligenis Milos meeting

ΑΟ Θήρας: Συνέτριψε την ΑΕΚ, πάει Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό για να κρατήσει τη 3η θέση

Ο ΑΟ Θήρας έδειξε αντανακλαστικά, διέλυσε την ΑΕΚ και κρατάει την 3η θέση στα χέρια του - Τι έγινε στην προτελευταία αγωνιστική της Volley league Γυναικών

Βία – Παρενόχληση: Τα περισσότερα περιστατικά σε Εμπόρια, Ξενοδοχεία και Εστίαση

Σε Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Εστίαση τα Περισσότερα Καταγγελλόμενα Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air